Сама собі візажист. Як виглядати гарно щодня, поради фахівців

Сама собі візажист. Як виглядати гарно щодня, поради фахівців
- З собою у косметичці ношу лише дзеркальце і помаду, щоб поправити колір губ впродовж дня. А вдома на туалетному столику є все, - від гелю для брів, до рідкого хайлайтера, - каже тернополянка Юлія Дутка. - У щоденному макіяжі стараюсь дотримуватись мінімуму - туш, консилер, помада, бронзер. Але якщо зранку є час, фарбуюсь трошки більше, використовую ще й підводку для очей

Ми запитали тернопільських візажистів, як робити щоденний макіяж правильно та що обов’язково має бути у вашій косметичці.

Іноді вдало підібрана помада може змінити жінку на очах. А якщо ще скористатись тональним кремом, зробити виразнішими брови, нафарбувати губи, підкреслити вії, - і ви незрівнянна. Здається, щоденний макіяж – це проста і звична справа, відома кожній жінці. Проте і тут є ряд секретів.

Найперше варто знати, що перед нанесенням декоративної косметики важливо протонізувати очищену шкіру і нанести крем. Особливо це актуально в зимову пору, коли на вулиці мороз і вітер. Засоби догляду за шкірою допоможе обрати косметолог. А підказки візажистів дозволять правильно розставити акценти у вашому щоденному макіяжі. 

Тональний крем захищає

Отже, що потрібно мати у косметичці, щоб кожен день виглядати гарно? Це має бути правильно підібраний тональний крем та основа під макіяж. Вона дозволить замаскувати і приховати різні дефекти шкіри - шрами, пігментні плями, прищики і навіть набряки навколо очей. Також основа не тільки "утримує" косметику на своїх місцях протягом усього дня, але і служить бар'єром між шкірою і макіяжем.

Відео дня

- Тональний вибирають, орієнтуючись на тип шкіри. Взимку він має бути зволожувальний, а не підсушувати шкіру, - каже візажист Анастасія Паперняк. - Вибір тонального крему дуже індивідуальний. Комусь підійде дорога марка за 2000 грн, а комусь – бюджетний варіант за 300. Тональний крем шкоди шкірі не робить, а навпаки захищає її від морозу, сонця та вітру.

Також потрібно мати хорошу туш, щоб не сипалася. Для щоденного користування туш має бути неводостійка, бо водостійка псує вії, наголошує візажист. До речі, якісна неводостійка туш не потече, навіть якщо ви потрапили під сніг. Вибір марки туші і її ціна - теж справа індивідуальна.

Зволоження губ – обовязкове

- Зверніть увагу на догляд за губами. В косметичці має бути помада, яка зволожує губи, - каже Анастасія Паперняк. - Є жінки, які не люблять помад, але гігієнічна помада має бути обов’язково. Також варто знати, що помада не має давати жовтих відтінків на зуби, якщо таке є помада неправильно підібрана. Губи треба малювати акуратно, використовувати олівці, поєднувати декілька помад. Тут можна креативити. Але головне, щоб взимку було зволоження. А щодо кольорів, тут вже що кому подобається.  Загалом, зараз такого нема, що тільки нюд чи тільки яскравий. Зараз модно те, що під настрій. Головне, щоб помада виділяла губи та не додавала років. Це треба визначити самому. Бо помада має давати молодість і свіжість, а не навпаки.

Якщо любите фарбувати губи, спершу можна нанести олівець для стійкості, радить візажист Юлія Ткаченко. До речі, зараз практикують навіть просто олівці без помади. Але помада дає додаткове зволоження, особливо в теперішню зимову пору. Тай взагалі за губами треба обов’язково доглядати. Якщо губи шелушаться, скористайтесь ніжним пілінгом, це покращить кровообіг. Ні в якому випадку не кавою, бо це травматично.

- До речі, і для денного макіяжу можна обирати насичений колір помади. Червона помада пасує всім, треба просто знайти свій відтінок, - каже Юлія Ткаченко. - І навіть якщо ви втомлені, маєте мало часу, нанесли тоналку, злегка підкреслили скули, підмахнули вії тушшю, намалювали червоні губи і ви чудово виглядаєте! Матові відтінки помад вже відходять, хоча молодь зараз ще активно їх використовує. Насправді у моді глянець, сяюче обличчя.

Підкресліть вилиці

Варто підібрати правильний коректор обличчя, який в народі називають рум’яна. Їх наносять на вилиці.

- Приміром, взимку рум'яна мають бути легкого коричнуватого відтінку або чайної троянди, - каже Анастасія Паперняк. На літо, коли є засмага, можна брати більш бронзові тони.

Зараз дуже популярний і модний продукт – хайлайтер. Ним можна підсилити вилиці. Ще хайлайтер можна нанести під бровою і на верхню губу.

- Але треба зважати і не нанести цей засіб на ділянку під очі, щоб не підсилити мімічні зморшки, - зауважує Юлія Ткаченко.  

Брови - природні

Щодо брів, то зараз вони мають бути природні брови, кажуть візажисти.

- Вже відходить тенденція, що брови мають бути з чітким контуром, - каже Юлія Ткаченко. - Адже насправді чіткими лініями жінки роблять з себе суворих та неприступних. Як я зараз зауважую, коли промальовують брови, то роблять акцент на початок брови. Насправді, щоб гарно виглядати, акцент треба робити на вершину брови і хвостик. А початок має бути природній і не мати насиченості кольору. 

Також можна використовувати гель для брів, радить Анастасія Паперняк. Він і вкладає брови і додає їм трохи насиченості.

Світлі тіні та олівець

Візажист Юлія Ткаченко дає корисні поради для макіяжу очей.

- Можна просто світлими тінями висвітлити повіки. Для сильнішого і кращого ефекту варто мати в своєму арсеналі білий або тілесний олівець. Ним можна промалювати слизову внутрішнього кутика ока  – це візуально збільшить око, зніме втому. Погляд буде красивий і свіжий. Білий олівець можна використовувати як базу під світлі тіні. Хто вміє користуватись темними тінями, можна промалювати повіку. Головне правило, щоб лінії були м’які, щоб не було чітких контурів, все було згладжено і розтушовано.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up