Згадуємо 2019-ий: ТОП-5 інтерв'ю року

Згадуємо 2019-ий: ТОП-5  інтерв'ю року

2019-ий запам'ятався цікавими історіями та незвичайними людьми. Ми зібрали найкращі розповіді про людей, які змінили цей світ на краще у  минулому році.

Він зустрічає людей у світі хрестинами, об’єднує їх життя шлюбом і проводжає когось у вічність. Окрім того, священику Олексію Філюку із Лановеччини вдається поєднувати Служіня Богу, активну громадську позицію, сім’ю та … 17 тисяч фоловерів у соцмережі. Священик, якого знає вся тернопільщина. Людина із великим серцем, завжди хорошим настроєм на невимовною любов'ю до світу. 

У матеріалі "Любіть людей та сипте цукор до кави"  отець Олексій Філюк розповів про церкву, кухню і прийомного сина. 

"Любіть людей і сипте цукор до кави": отець Олексій Філюк про церкву, кухню і прийомного синаДо слова, зараз сім'я священика збільшилась. Він взяв у родину ще одну дитину із притулку. Про це читайте у матеріалі:  "На одну дитину-сироту в світі стало менше: відомий священик з Лановеччини взяв у сім'ю другого прийомного сина".

Відео дня

 

Адвокат, якого називають народним. Він відстоює у судах права батьків, які мають платити за відвідування дітьми садочків та зниження тарифів на проїзд.

Ще під час навчання у Харківському університеті ім. Ярослава Мудрого Ростислав Небельський звернувся до суду з проханням визнати рішення Харківської міської ради та розпорядження мера Геннадія Кернеса про демонтаж пам’ятної дошки видатному мовознавцю Юрію Шевельову незаконним. Суди тягнулись кілька років, але закінчились перемогою. Після навчання він повернувся у Тернопіль, але не залишив боротьбу зі свавіллям місцевої влади. Активний та комунікабельний Ростислав Небельський, здається, встигає бути одночасно у кількох місцях.

“Я не той адвокат, який буде “вмонтовуватись” в систему”: Ростислав Небельський про роботу і особисте

Ростислав Небельський розповів про те, як у 25 йому вдалось зробити успішну кар'єру. Більше у матеріалі "Я не той адвокат, який буде "вмонтовуватись" в систему: Ростислав Небельський про роботу і особисте" 

 

"Монастир - це не армія і не тюма" , - переконує сестра Софія, яка живе у Тернополі. 

Вона зрозуміла, що хоче бути монахинею ще у сьомому класі. В місто приїхали сестри, для неї вони виглядали як святі. Про життя “нареченої Бога”, будні у монастирі та свій погляд на сучасний світ сестра Софія розповіла у ексклюзивному інтерв'ю.

"Монастир - це не армія, не тюрма": ексклюзивне інтерв'ю із сестрою Софією, яка живе в Тернополі

Раніше її ім’я було Галина, після обряду облечин, яким людей посвячують у монаше життя, у церкві її називають сестра Софія. Вже 22 роки жінка щодня одягає чорний чернечий одяг, молиться і ходить на богослужіння, які тривають кілька годин на день. Під час життя у спільноті сестер, монахиня, якій зараз 40 років, здобула вищу освіту, сім років пропрацювала вчителькою початкових класів, допомагала дітям, що опинились в складних життєвих обставинах та жила у чотирьох містах України. За чашкою чаю сестра Софія Згромадження сестер Пресвятої Родини поділилась своєю історією служіння Богові. Із посмішкою на вустах черниця каже, що сестер часто сприймають, як “ходячу совість”, бо коли їх бачать на вулиці то одразу задумуються про духовні речі.

Інтерв'ю із провокативним заголовком Тернопіль - найкраще місто, щоб його покинути" побачило світ у вересні 2019. Краєзнавець Тарас Циклиняк розповів про корінних тернополян та свою нову книгу.“Тернопіль – найкраще місто, щоб його покинути”: Тарас Циклиняк про корінних тернополян та нову книгу

У 31 рік Тарас Циклиняк встиг змінити кілька професій, видати серію книг про «Дитинство Тернополя», зняти кілька документальних фільмів про життя у цьому місті та провести сотні екскурсій. А ще він – співавтор проекту відновлення годинника на Катедральному соборі УГКЦ в Тернополі, «Макет центральної частини Тернополя початку XX століття», ініціатор встановлення у « Сквері імені Тараса Шевченка» навпроти ЦУМу бронзового макету парафіяльного костелу.

2019-ий став останнім роком каденції голови облдержадміністрації Степана Барни. У інтерв'ю "Чотири роки на посаді голови ОДА - це Кембридж" чиновник розказав про те, що взяв із собою. Показав свій кабінет та поділився планами на майбутнє.

На посаді голови ОДА Степан Барна пробув 4 роки, 1 місяць і 27 днів. Цю цифру він сам назвав під час розмови. Чиновник зізнається,  що на початку не хотів займати цю посаду і тричі відмовлявся, сам не вірив, що стане головою ОДА. Зараз цей час він називає своєю третьою освітою та говорить, що здобув сивину на волоссі і синці під очима.

«Чотири роки на посаді голови ОДА – це Кембридж» : Степан Барна розповів, що бере із собою

У новому 2020 році ми продовжуватимемо розповідати про тернополян,звичайних та особливих. Стежте за матеріалами на нашому сайті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up