Буде нова форма декларації про доходи: подробиці

Буде нова форма декларації про доходи:  подробиці

Зокрема, нова форма податкової декларації, на відміну від діючої, доповнена новим критерієм в категорії платника, а саме особою, яка заявляє право на податкову знижку, що застосовується для громадян, які декларують право на отримання такої знижки.

 

Платники податків з 1 січня 2020 року будуть подавати декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Державної податкової служби України (ДПС). Є відповідний наказ Міністерства фінансів України № 177 від 25 квітня 2019 року.

Згідно з повідомленням, нова форма податкової декларації, на відміну від діючої, доповнена новим критерієм в категорії платника, а саме особою, яка заявляє право на податкову знижку, що застосовується для громадян, що декларують право на отримання такої знижки.

Крім того, розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшуються податкові зобов'язання при використанні права на податкову знижку, виділений в додаток Ф3.

Також у розділі про доходи, які включаються в загальний оподатковуваний дохід, додатково виділено нарахований дохід у формі винагород та інших виплат згідно з умовами цивільно - правового характеру, а також дохід, отриманий від фізичної особи - орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи - орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок та паїв, виділених або не виділених в натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінному від податкової адреси орендодавця.

У прес-службі нагадали, що з 1 січня 2019 року сплата податку на доходи фізичних осіб з доходів, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) вищезазначених об'єктів, виділених або не виділених в натурі (на місцевості), здійснюється за місцезнаходженням таких земельних ділянок, у зв'язку з чим у новій формі декларації передбачено деякі зміни в порядку розрахунку податкових зобов'язань з податку.

Відео дня

«Водночас, податкові зобов'язання щодо військового збору з доходів, отриманих від фізичної особи - орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи - орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв) визначаються в податковій декларації. При цьому сплата таких зобов'язань по військовому збору здійснюється за податковою адресою», - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, українці за результатами деклараційної кампанії 2019 року задекларували 94,37 млрд грн отриманих доходів за 2018 рік, що на 39,9% більше, ніж за підсумками минулого кампанії. Право на отримання податкової знижки за результатами деклараційної кампанії-2019 року задекларували майже 114 тис. українців.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up