Чому тернополяни обирають іноземну продукцію

Чому тернополяни обирають іноземну продукцію

Ціни. Європейські товари в рази якісніші та інколи дешевші за вітчизняні аналоги. Як виявилося, на кінцеву ціну українського продукту впливає багато чинників, основними з них є податки та приховані платежі

Все частіше тернополяни купують продукти харчування іноземного виробництва. Причиною цього є те, що на більшість закордонних продуктів ціни значно нижчі, аніж на аналогічні вітчизняні продукти. Більше того, якість іноземної продукції значно вища за ту, яку пропонують наші виробники. Тож ми вирішили порівняти ціни на харчі, привезені з Італії та Польщі, з українськими.

Тернополянка Марія Миронець каже, що вже давно купує продукти харчування з Європи.

  • Основні характеристики, за якими я купую продукти, це якість та ціна, – каже жінка. – Часто якість вітчизняних харчів не відповідає їхній ціні. А якість товарів із Польщі та Італії в рази перевищує вітчизняні аналоги. До прикладу, польський йогурт коштує стільки ж, як наш. А сосиски і паштет навіть дешевші. Однак якість цих продуктів набагато краща і вони смачніші.

Держава не сприяє розвитку

Відео дня

Те, що якість європейських товарів значно вища ніж, вітчизняних аналогів, зазначає підприємець пані Оксана, яка торгує продукцією з Польщі, Італії та Німеччини.

  • Ми в Україні можемо виробляти нічим не гіршу продукцію за ту, яку ми привозимо з Європи, - розповідає підприємець. – Усі потрібні для цього ресурси маємо: чорноземи та сприятливий клімат. Однак, на мою думку, ситуація зміниться лише тоді, коли наші чиновники справді почнуть думати не лише про власне збагачення, а й про український народ. Сьогодні ж держава зовсім не дбає про малий та середній бізнес, фермерські господарства.

Жінка каже, що європейські продукти у нас можуть бути ще дешевші. Та цьому перешкоджають багато факторів.

  • Курс валют у нас нестабільний, - продовжує підприємець. – Більше того, наші прикордонники весь час вимагають у нас плату, аби ми без проблем змогли перевезти продукцію через державний кордон. Як результат, нам дуже важко втримати ціни на харчі на одному рівні. Працювати у таких умовах важко.

Високі ціни через податки та корупцію

Ми запитали у місцевого експерта, чому вітчизняна продукція поступається іноземній.

  • У Європі завдяки сучасному енергоощадному обладнанню набагато менші затрати на виготовлення тієї чи іншої продукції, - коментує економічний експерт Віталій Кудлак. – А у нас все навпаки. До прикладу, у нас літр молока заводи купують у населення приблизно по 5 грн/л, однак вартість молока у магазині — більше 18 грн за літр.

Фахівець каже, що переробка та виготовлення вітчизняної продукції вимагає дуже великих фінансових затрат. Більше того, за кордоном ціни врегульовані жорсткою конкуренцією між виробниками, у нас такого немає.

  • Адміністративна і корупційна складові - основні  чинники, які формують таку високу ціну на вітчизняну продукцію, - наголошує експерт. - В Україні виробник сплачує чималі податки за свою діяльність. На Заході бізнес не такий регульований, як у нас. Європейці за підприємницьку діяльність платять дещо менше. Щодо корупційної складової, то в Україні вона процвітає. Часто підприємцям доводиться платити всілякі приховані платежі. До прикладу, за дозволи чи перевезення товару. А це все формує кінцеву ціну вітчизняного продукту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Niko

    польські товари практично такі ж хімічеі як і наші, але принаймі дешевші і смачніші
  • Герасимчук Ростислав

    Місцеві виробники недобросовісні, обманюють на чьому тільки можуть. Миші в ковбасі, болти в хлібі, хай горять в пеклі,  злодюги кляті !!!

    Діонісій reply Герасимчук Ростислав

    Миші, болти і таке інше, то випадковість, але по самому складу продукту, то катастрофа, я часто беру продукти з тієї Польші, макарони, олію кукурудзяну і оливкову теж. трохи дорожче, але від наших виробників зараз буває гірше, бо калатають згідно ТУ,  ковбаси, хліб і молочка, може у когось з наших виробників бути, бо конкуренція, а так то не дуже.

    Niko reply Діонісій

    та бо ніхто не контролює якість товарів наших виробників. а закордоном з цим строго
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up