Майже протермінована молочка і ковбаси “по знижці” у місцевих супермаркетах під свята

Майже протермінована молочка і ковбаси “по знижці” у місцевих супермаркетах під свята

Перед святами тернополяни часто скаржаться, мовляв часто у магазинах продавці пропонують несвіжу продукцію. Особливо її багато перед Новорічними та Різдвяними святами, коли люди з полиць магазинів “змітають” все.

- У магазинах на касі перед святами у супермаркетах такі черги, що просто не можливо з них вийти, - каже тернополянка Іванка Литвин. - Люди купують буквально все. Зазвичай перед такими святами насторожує якість продуктів, які продають в супермаркетах чи магазинах. Люди згрібають все, що є на полицях, тому на них можуть ставити протерміновані товари, сподіваючись, що покупці не помітять. 

Журналісти “20 хвилин” здійснили рейд основними продуктовими магазинами міста. Перевірили, чи якісні та свіжі продукти продають на полицях популярних у місті магазинів та маркетів, а саме: Novus вул. Перля, що навпроти центрального автовокзалу, та вул. Тарнавського 34. “АТБ-маркет”, що на вул. Живова 9. Були також у «Сільпо» на вул. Живова 15а. На тій же вулиці були у маркеті в ТЦ Plazma. 

Акції та знижки

Працівники місцевих супермаркетів часто виставляють на товари, у яких закінчується термін придатності, знижки, різні акції, та ховають свіжий товар ззаду майже зіпсутих продуктів. Проте, у більшості магазинів все-таки "прострочки" немає на полицях. Чи не у кожному маркеті ми побачили багато товарів, в яких термін придатності завершувався через 1-2 дні. 

Відео дня

Розпочали ми з “Сільпо”, що в ТЦ “Орнава”. Там більшість молочної продукції: молоко, йогурт, сметана, мала термін придатності, який завершувався за 1-2 дні. Такі продукти там продають зі знижкою від 10% до 25%. До слова, в одному з ящиків, де лежать пакети з молоком, кілька упаковок протікали. А на дні ящика було багато розлитого молока. Також у магазині була м’ясна нарізка, термін придатності якої вже закінчувався.

Працівники супермаркету завпевнили, якщо продукти не продадуть до кінця терміну придатності, то їх заберуть з полиць. 

- Чесно кажучи, здивована, що немає протермінованих продуктів, - каже пані Ольга, яку ми зустріли біля відділу з молочкою, - хоча може їх уже розібрали. 

Полиці з уціненим товаром

Наступний маркет - Novus. У цьому магазині також було багато молочки, термін придатності якої добігав кінця. Така ж ситуація і з замаринованим м’ясом. Ще в магазині є полиці, на які складають уцінені товари. Серед них є і готові страви магазину, і різні м’ясні продукти та хліб. 

Варто зазначити, що біля таких полиць було багато покупців. Зокрема тернополянин Роман, який з полиці уцінених товарів обирав продукти, казав, що часто купує подібні товари. Вони значно дешевші та й їсти їх ще можна. До прикладу, хліб та інші уцінені продукти в цьому магазині можна придбати майже на половину дешевше.

“АТБ-маркет” подібна ситуація з молочкою, коли термін завершується за 1-2 дні. Також у цьому магазині на йогуртах одного й того ж виробника була набита дата по-різному. Враження склалося, що на одних дата від виробника, а на інших, мабуть, що протермінованих - інша. 

Гнилі фрукти

У ТЦ Plazma, який також відвідали журналісти, порушень особливих не було. Журналісти звернули увагу лише на яблука, які були гнилими. Втім, ситуація з зіпсованими  фруктами - проблема кожного супермаркету, який відвідали кореспонденти.

Крім того, у магазинах заморожені товари часто були з пошкодженими упаковками. Тернополянам доречно бути обачними із замороженою продукцією, яка часто буває у пошкодженій упаковці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Yura Yura

    Лохи нема в нас уціненого......
  • Vasyl

    "Журналісти" не знайшли протермінований товар, але ж сенсація потрібна - виявляється в магазинах продають товар, термін реалізації якого закінчується через кілька днів! Жах!

    І не важливо, що термін реалізації молока 5 днів від дати виготовлення, в принципі. На думку журналістів, його потрібно утилізувати в в день отримання.
  • Діонісій

    те, що уцінене в наших магазах, то майже протермінована продукція, чи протермінована, акційний товар, майже теж саме. дивіться на якість і на терміни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up