Водоканал планує підняти тарифи на воду. Скільки доведеться платити тернополянам

Водоканал планує підняти тарифи на воду. Скільки доведеться платити тернополянам

У КП "Тернопільводоканал" 27 травня 2020 року відбудуться відкриті громадські обговорення щодо необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік.

27 травня 2020 року о 10.00 в актовій залі КП “Тернопільводоканал”, що на вул.Танцорова,7 відбудуться відкриті громадські  обговорення питання щодо необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік
  Споживачі можуть надсилати свої зауваження та пропозиції на поштову адресу: вул.Танцорова,7 м.Тернопіль, 46008, Україна або на електрону адресу [email protected] із зазначенням в темі листа “Зауваження до проекту тарифів на 2021 рік” до 26 травня 2020 року 17.00 год.
  Заявки для участі в громадських обговореннях приймаються до 26 травня 2020 року 17.00 год. на поштову адресу: вул.Танцорова,7 м.Тернопіль, 46008, Україна або на електрону адресу [email protected] із зазначенням в темі листа “Участь у громадських обговореннях тарифів на 2021 рік”
  У зв’язку із забороною Уряду проведення масових заходів, в яких бере участь понад 10 осіб, при перевищені кількості 10 заявок Громадські обговорення будуть проводитися в режимі онлайн.

Згідно поданих розрахунків плановий тариф становитиме:

на централізоване водопостачання —13,635 грн.(без ПДВ);

Відео дня

- на централізоване водовідведення —15,379 грн.(без ПДВ);

 Рентабельність в даних тарифах планується в розмірі необхідному для повернення основної суми запозичень за кредитом Світового банку.

Опитування

Чи потрібно піднімати тариф на воду?

Основні складові тарифу розраховувались з врахуванням наступних чинників:

*витрати на електроенергію: в розрахунок включена фактична ціна на електроенергію у квітні 2020 року з врахуванням прогнозу індексу цін виробників промислової продукції .

*витрати на амортизацію— в зв'язку з придбанням нових основних засобів в проекті тарифів ця сума становить 7,5 млн.грн.

*витрати по податках формувались на основі Податкового кодексу України.

*ціни на паливно-мастильні матеріали, розраховувались на основі фактичних цін з урахуванням прогнозу індексу цін виробників промислової продукції.

*витрати на оплату праці та відрахування на соціальні заходи: в проекті тарифів на послуги на 2021р. плановий фонд оплати праці розрахований, виходячи із законодавчо встановленого розміру мінімального прожиткового мінімуму - 2270 грн. (грудень 2020р.), передбаченого Законом України: „Про Державний бюджет України на 2020 рік” та виходячи із положень Галузевої угоди і Колективного договору.

*також, в проекті тарифу враховано повернення тіла кредиту та відсотків за користуванням кредитом Світового банку, в рамках участі комунального підприємства “Тернопільводоканал” у інвестиційному проекті “Проект розвитку міської інфраструктури – 2”.

Впорядкування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення необхідне для того, щоб привести їх до економічно обґрунтованого рівня, що забезпечить:

* утримання якості надання послуг водопостачання та водовідведення на рівні нормативної;

* дотримування та виконання норм трудового законодавства та Колективного договору;

* беззбиткову діяльність КП „Тернопільводоканал”, відповідно до вимог Господарського кодексу України та статті 31 Закону України „Про житлово-комунальні послуги” від 24.06.2004р. №1875 – ІV;* впровадження низки першочергових інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення розвитку виробництва, підвищення надійності, якості технологічного процесу, впровадження енергозберігаючих технологій, відповідно до затвердженої інвестиційної програми на планований рік.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Галина Березовська

    Ні
  • Володимир Бучинський

    ... ви що там у ...каналі та й у   ..ріі  -  Б Е З С М Е Р Т Н І  чи що ???   Може гальма відмовили  через нестачу рідини ???   Схаменіться  і перечитайте історію УКРАЇНИ....
  • Оля Калинович

    35 гр за 1 куб води,куди більше.м.Кременець.
  • Igor Novak

    За 12 кубів платимо 330грн.,+ фільтри до води кожного місяця 200грн.= разом 530грн. ЖАХХХХХХХХХХ

    Igor Novak reply Igor Novak

    Без фільтра не можлво,весь одяг в ржавщині.,зношується пралка , накип на баняках ,в чайнику. Тай води не накупишся для  приготування їжі. А шкіра.яка при купанні . Так,уце знущання. Недавно тільки підняли ціну і знову,адже життя не покращилось. ?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up