В тернопільських лікарнях зросла вартість платних медичних послуг

В тернопільських лікарнях зросла вартість платних медичних послуг
  • За вашим місцем реєстрації закріплена одна лікарня, а ви пішли в іншу? Платитимете за медпослуги. 
  • В 2019-ому вони зросли. Чому так і, як це працює пояснили у міській раді. 

- Рішенням виконкому змінений алгоритм визначення ціни на платні медичні послуги, - каже начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук. - Тепер це делеговано відділу охорони здоров'я і є Наказ відділу про погодження виконавчим комітетом тарифів на медичні послуги згідно з додатків.

Проект рішення "Про встановлення тарифів на платні медичні послуги" розглядали на виконкомі міської ради в середу, 24 квітня. 

Як пояснив заступник міського голови Леонід Бицюра, тарифи зросли, оскільки зросли заробітні плати, тарифи на електроенергію, комунпослуги.

Відео дня

- Сказати у відсотках на скільки зросли тарифи не можу, бо послуги різні і їх багато. І кожна зросла в ціні по-різному, - каже Леонід Бицюра. - Щодо того, хто має платити за послуги. Часто буває так, що пацієнт, який закріплений, наприклад, за другою лікарнею, прийшов у першу і наполягає на наданні послуг. І в такому випадку пацієнту виставляють рахунок за медпослуги. Важливо розуміти, що в медицина розмежована за територіальним принципом.

Безоплатну меддопомогу пацієнт може отримати згідно з тим алгоритмом, який встановлений в медгалузі.

- Тобто спершу звернення до дільничного, з яким підписана декларація, він направляє до вузького спеціаліста і так далі, - каже пан Бицюра. - Тоді це безкоштовно. Для тих закладів, в які звертаються незакріплені за ними пацієнти, то це рахується вище розрахункового навантаження на заклад. Оскільки, це навантаження обчислюється відповідно до кількості мешканців, які проживають на території, яку обслуговує медзаклад.

Але на практиці, як каже пан Бицюра, це разові випадки, коли пацієнти звертаються в інші заклади. Платять за послуги і ті, хто не зареєстрований в Тернополі і немає підписаної декларації з лікарем у одному із міських медзакладів.

Ціни на медичні послуги в кожній лікарні різні. Як пояснює заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Мирослава Тарнавська, в кожній лікарні лікарі з різними категоріями, відповідно в них різні зарплати. Також у лікарні медикаменти купують за різними цінами, оскільки різні закупівлі по тендерах. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • 99

    Платне все але жодного тарифу не вказано. Прейскуранд цін швиденько  на: узд', флюографію,мрт, на всі види аналізів. На лікування зубів. І так далі. Шо це рішили підняли але нічого не вказали. Кльово. Рубаєм касу в народі так кажеться. Слів немаю.

    Нагірянк reply 99

    Зросла щобза наші кошти побудували дорогу на дальний пляж ,і купили бруківку в Надала мер ( бувший податківець) , тарифи  на проїзд Верховний Суд скасував  , тролейбус- 4, автобус- 5 , але чогось всі мовчать , шо чекаем ??? Петицію подавав Мединський  і Надал
    там стоять їх підписи , але Верховний Суд скасував , що Тернополяни
    чому платимо -7 грн, кантора Надала , яка навязала Карту Тернополянина , заробляє в рік понад 12 000 000 грн , тільки за обслуговування  карток проїзду - Тов Інформаційні Системи. Вже в медицину влізли тарифи піднімають.
  • Olga Kapynus

    в 3-й лікарні завжди були платні послуги для людей з іншою реєстрацією. В інших лікарнях міста жодного разу не отримувала ліки безплатно.
  • Надія Левицька

    Я проживаю в Тернополі, але не за місцем реєстрації. Коли звернулась щодо заключення договору з лікарем, мені толерантно пояснили, щоб зверталася за місцем прописки. Колишньої участкової у той день не було на роботі. Заключила договір з іншим лікарем. Скарги були на біль у вусі і температуру. Сімейний лікар дав направлення у 2 міську поліклініку. Поки добралась, лор уже мав достатньо пацієнтів, сказали прийти завтра. Я звернулася у платний лор кабінет. Три години витратила даремно на дорогу, так і від державного лікаря огляду не отримала.

    Надія Левицька reply Надія Левицька

    Та маю те що маю. Коли самопочуття погане, то й доводити щось немає бажання.

    Ihor Bidiuk reply Надія Левицька

    Надія Левицька не мав права відмовити в підписанні договору - скаргу головному лікарю. Це якщо інструкцію вам треба. А в загальному вивчіть свої права замість того щоб жалітись в фб, час той же а користі більше.
  • Julia Kornicka

    Якщо ми платимо за все то якого чорта знімають з нас податок?  Міська рада охриніла

    Денис Буртняк reply Julia Kornicka

    Скоропад Юлія, до чого міська рада? Якщо читати статтю а не заголовок, то можна зрозуміти що це має відношення до пацієнтів які не звертаються до свого сімейного лікаря.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up