Біля школи чоловік чіплявся до дівчаток 7-ми і 9-ти років

Біля школи чоловік чіплявся до дівчаток 7-ми і 9-ти років
  • Він допоміг школярці піднятися і паралельно засунув руки під одяг, торкаючись до сідниць.
  • Правоохоронці розшукують невідомого і звертаються до батьків, аби вони постійно нагадували дітям про небезпеку. 

Біля 22-ї школи кілька днів тому старший чоловік зґвалтував третьокласницю. Друга дівчинка втекла.

Про це повідомила редакцію тернополянка Ірина Волинець (прізвище жінки змінене на її прохання – прим. ред) .

- Мої донька в п’ятому класі, - розповіла жінка. – Навчаємось ми у сусідній школі. Наші батьки шоковані. І бояться відпускати дітей самих до школи. Це правда про зґвалтування? Було таке? Можливо, хтось умисне «нагнітає». Але ж ви і нас зрозумійте…

Відео дня

Батьки молодших школярів обурені, бо, кажуть, ніде немає інформації про цей випадок. Люди стурбовані і бояться за своїх дітей.

- Найбільший шок, що це все сталось біля школи і в обідню пору – серед білого дня, - нарікає жінка. – Куди світ котиться?

За спростуванням чи підтвердженням інформації про зґвалтування дитини ми звернулись до Головного управління нацполіції в області.

Образливі чіпляння і хуліганські дії - саме таку правову оцінку дають правоохоронці діям невідомого тернополянина, який "допомагав" малолітнім.

За словами начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, до них надійшли заяви від двох мешканок обласного центру.

- Жінки скаржилися, що поблизу школи №22, що на бульв. Петлюри, чоловік приставав до їхніх доньок - 2007 та 2009 років народження, - повідомив Петро Тихович.

Як стало відомо, 21 лютого дівчата поверталися зі школи. Одна з них послизнулася і впала. Поруч проходив чоловік. Він допоміг школярці піднятися і паралельно засунув руки під одяг до сідниць. Ці самі дії перехожий зробив і з її подругою, а потім застеріг, щоб нікому не розповідали та пішов.

- Дівчатка про випадок поскаржилися батькам, - розповів Петро Тихович. - На жаль, діти не пам'ятають, як виглядає "помічник".

Правоохоронці розшукують невідомого і звертаються до батьків, аби вони постійно нагадували дітям про небезпеку, яку можуть нести сторонні особи: не спілкуватися з невідомими, не брати подарунки та солодощі.

Правила безпечної поведінки, яким поліція радить навчити дітей:

  • Якщо ти опинився вдома без батьків, нікому чужому або малознайомому не відчиняй двері.
  • На питання чужих людей, чи є тато, мама, краще відповісти, що батьки зараз відпочивають вдома.
  • На телефонні дзвінки із запитаннями, чи є, та коли повернуться батьки з роботи, потрібно відповідати, що вони зайняті, та запитати, кому та куди їм потрібно зателефонувати.
  • Не запрошуй додому малознайомих хлопчиків та дівчаток ні під яким приводом.
  • Не вихваляйся перед оточуючими про те, які є у вашій квартирі дорогі речі.
  • Не лякайся, якщо, перебуваючи дома, почуєш, що хтось намагається відчинити вхідні двері, а голосно спитай „Хто там?". Якщо двері продовжують відчиняти чужі люди - телефонуй „102", точно вказавши адресу, після чого з балкону або з вікна покликач сусідів або оточуючих на допомогу.
  • Виходячи з дому, не забувай зачиняти балкон та вікна, особливо, якщо мешкаєш на нижніх поверхах.
  • Будь уважним з ключами від квартири - не губи, не залишай під килимком, у поштовому ящику та у інших місцях.
  • У разі, якщо ти загубив ключі або не пам'ятаєш, де залишив ключі, важливо одразу повідом йти батьків та замінити замки в дверях.
  • Не сідай до незнайомих в автомобіль покататися, навіть якщо дуже хочеться або ти запізнюєшся.          
  • Якщо незнайомі запросили послухати музику, подивитися відеофільми, погратися із собакою (може бути й інший привід), не поспішай погоджуватися, перед тим обов'язково порадься з батьками або вчителями.
  • Не можна заходити до ліфту наодинці з незнайомою особою.
  • Не треба на вулиці розмовляти з п'яними, навіть знайомими людьми.
  • Незнайомі предмети - пакети, банки, пляшки ні в якому разі не можна відкривати, нюхати, збирати, кидати в полум'я. В них можуть бути отруйні речовини (рідина, порошок або газ), які можуть потягти тяжкі отруєння, вибухи.
  • Не бери сірники, не розводь багаття, не вмикай незнайомі електроприлади, не роби самостійно всілякі досліди при відсутності батьків.
  • Якщо в дворі або біля школи хлопчики вимагають гроші, намагайся запевнити їх, що грошей в тебе немає, та повідом про цей випадок батьків та працівників поліції.
  • Не бери із собою великої суми грошей, однак, якщо раптово такі гроші опинилися в кишені, нікому не розповідай про це.
  • Якщо відчуваєш, що тебе переслідують, зайди до найближчого магазину, іншої установи або попроси дорослого перехожого довести тебе додому

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Mary Mary

    Я повністю погоджуюсь з тим, що назва статті не відповідає її змісту. Якщо правоохоронці трактують випадок як хуліганські дії, то чому журналістка обрала саме такий заголовок статті? Піар?
  • Olivia

    У Тернополі говорять, що факультет журналістики у одному з тернопільських вишів незабаром ліквідують, бо вже стільки писак у місті розплодилось, що на усіх уже й новин не вистачає... Тому доводиться їм задовольнятися плітками. Яскравий тому приклад - публікація "У Тернополі говорять, що зґвалтували третьокласницю", джерелом інформації якої, за словами авторки, стало ОБС (Одна Баба Сказала!!!). Користь від такої статейки із "масною" назвою, яка не відповідає змісту, сумнівна, а от шкода - очевидна. По-перше, авторка публікації суттєво підірвала авторитет правоохоронних органів (стався витік інформації, яка інтересах слідства розголошуватись не повинна) та довіру до них громадськості (на наступний раз батьки чинитимуть самосуд, а не шукатимуть правди законними методами). По-друге, завдала значної моральної шкоди родичам потерпілих, поширюючи інформацію про неповнолітніх та свідомо спотворюючи її. Дуже прикро читати такі низькопробні публікації, в яких свій невисокий фаховий рівень авторка намагається компенсувати відсутністю моральних
  • Anonymous

    написана повна маячня, згвалтування або є або немає а тут написано казна що
  • Ktaua Killer

    Хочу теж висловити своє обурення стосовано невідповідності змісту cтатті до її заголовку. Розпочинати статтю такого серйозного змісту із непідтверджених заяв чи коментарів "тернополянки, прізвище якої змінено", як на мене, недопустимо і некоректно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up