Шахрай ошукав тернополянина на 14000 гривень: які є схеми?

Шахрай ошукав тернополянина на 14000 гривень: які є схеми?

Від рук пройдисвіта потерпів 30-річний житель обласного центру. Чоловік не переконався в правдивості зарахування готівки й як наслідок втратив дороговартісне майно.

Тернополянин розмітив в мережі Інтернет оголошення про продаж комп’ютерної техніки. Згодом до нього зателефонував псевдопокупець, який одразу погодився придбати товар. Незнайомець дізнався реквізити банківського рахунку, аби здійснити транзакцію.

На мобільний телефон тернополянина прийшло неправдиве сповіщення про зарахування 14 000 гривень. Заявник нічого не підозрюючи передав товар водієві таксі, яке очікувало під його будинком, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Вже через годину перевіривши стан рахунку потерпілий зрозумів, що його ошукали, адже будь-яких коштів не надходило. За допомогою звернувся до поліцейських.

Відео дня

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські наголошують мешканцям краю бути уважними та перевіряти всі дії, які ви здійснюєте в мережі Інтернет та за допомогою своїх банківських рахунків.

Аферисти надсилають неправдиві сповіщення про зарахування готівки, а громадяни не звертають уваги на телефони адресата. Пройдисвіти обирають надзвичайно схожі номера з яких приходять офіційні сповіщення фінансових установ.

Шахраї практикують й іншу схему, де одночасно вводять в оману одразу двох людей. Схема злочину така: шахрай укладає угоду з одним з покупців, при цьому просить перевести гроші на банківську картку. При цьому він вказує номер карти іншої людини, у якого він щось купує. Таким чином, одна жертва переводить гроші на карту другий, а третя сторона - шахрай, отримує товар, за який заплатив сторонній чоловік.

Реалізація цього злочину може відрізнятися в залежності від ситуації, але, в підсумку, одна людина залишається без грошей, звинувачуючи другого в шахрайстві, тоді як справжній шахрай просто зникає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Якось так все заплутано написано .Напишіть зрозуміліше схему де в оману вводять  двох людей .
  • Сергій

    ЛЬОХ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну 10:10 Укриття в жахливому стані: у Тернополі за це судитимуть підприємство photo_camera 09:52 Які аксесуари будуть в моді на пляжі в цьому році? (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up