На Кременеччині на Божій горі вандали осквернили храм Святої Трійці

На Кременеччині на Божій горі вандали осквернили храм Святої Трійці

У ніч на Благовіщення, з 6 на 7 квітня 2019 року, невідомі вчинили напад на храм Православної Церкви України. Розбивши вікно у вівтарі, проникли в храм Святої Трійці на Божій горі, що біля села Великі Бережці Кременецького району. Про це повідомив настоятель храму протоієрей Василь Дідик.

Священик розповів, що вандали осквернили найбільші святині храму. Напрестольне Євангеліє з вирваними сторінками і антимінс згодом знайшли у лісі. Також зловмисники пошкодили орнамент на стіні храму, ікону Іова Почаївського, вибили вікно під куполом. У печері під храмом вони понищили ікони Спасителя, Божої Матері, Святого Миколая. Від нападу невідомих постраждала і старовинна ікона «Христос і вівці» на підйомі до храму: на обличчі Спасителя намалювали перевернуті хрести.

«Судячи із залишених слідів, вандали вилізли на купол храму і мали намір скинути хрест. Проте, на щастя, це їм не вдалося», – зазначив отець Василь.

Відео дня

Він припустив, що наругу над святинями вчинили не звичайні хулігани, а члени якоїсь секти. Про це, принаймні, свідчать написи, які вони залишили на іконах. Та й гроші, котрі були у храмі, зловмисників не зацікавили.

 

 

 

 

 

 

За словами настоятеля, це не перший випадок богохульства на Божій горі останнім часом. Так, у неділю Торжества православ’я у печері були пошкоджені ікони.

«Тоді ми до правоохоронців не зверталися. Пошкодження були незначними, й ми думали, що це дрібне хуліганство. Як з’ясувалося, вандали діють цілеспрямовано», – сказав протоієрей Василь Дідик.

Наразі поліція розслідує ці випадки, повідомляє "cerkva.te.ua".

Офіційно від поліції:

Два храми розташовані на Божій горі в селі Бережці Кременецького району осквернили невідомі. Про це працівникам районного відділу поліції 8 квітня повідомили місцеві мешканці.

Як з’ясували правоохоронці, вандали вчинили наругу над джерелом, розташованим на території однієї з святинь та проникли в храм Святої трійці, розбивши вікно. Всередині будівлі хулігани понищили церковні книги, пошкодили ікони та намалювали антирелігійні малюнки на стінах.

Попередньо, викрадення цінного церковного майна та коштів зі скриньок пожертв настоятелі храму не виявили.

Відомості про подію внесено до журналу єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення. Проводиться перевірка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олежик Божук

    Не адекватні  немає голови якщо лізуть до ікон божих
  • Володимир Бойко

    Це мабуть рпц і скорше всього провокація руських. Ждем подію в інфопросторі росії в межах тижня.

    Лора reply Володимир Бойко

    РПЦ з Богом не "заігрують", для  того, щоб велика людина в коментарях дала оцінку таким діям як провокація... в одній передачі дівчатка милувалися хлопакою з залитими чорними очима, рвали на собі майки з криками він такий класний, хороший, чуйний, добрий, ніжний... пройшло чотири роки, де ті дівки??? І Ви створіння Боже (бо ж мама Ваша не горила), думайте що говорите.
  • Halja Klubak

    І не тільки діти а внуки правнуки і ще і ще 14 поколінь.  Люди нетямлять що роблять. А потім чому діти хворіють? Ось маєте вам результат.
  • Зоя Головатюк

    Ну щож...
    Дуже шкода дітей...
    Бо і діти відповідатимуть...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up