Обікрав колишнього тестя більше, як на мільйон, щоб повернути борг за аліменти

Обікрав колишнього тестя більше,  як на мільйон, щоб повернути борг за аліменти
  • Чоловік пробрався до машини і викрав ключі від офісного приміщення ОПП «Острівецьке» та від сейфу кабінету директора.
  • В ніч з 13 на 14 лютого 2020 року близько опівночі відчинив ключами сейф директора, таємно викрав звідти 267 422 грн та 30 300 доларів США.
  • У суді каявся і розповів, що пішов на крадіжку з відчаю, бо треба було віддавати борг, а роботи не було. 

П’ять років позбавлення волі з повною конфіскацією належного йому майна  - такий вирок виголосили чоловікові, який на початку року обікрав колишнього тестя. Екс-родич поцупив 267 422 грн. та 30 300 доларів США.  

До набрання вироком законної сили чоловік залишитиметься під вартою у «Чортківській установі виконання покарань (№ 26)». Строк відбування покарання йому рахуватимуть з моменту його затримання, тобто з 15 лютого 2020 року. А гроші повернуть власнику – потерпілому у справі.

Історія, яка трапилась на початку року, - ніби зі сторінок детективу. Чоловік знав, що колишній тесть – підприємець і гроші має. 13 лютого близько 22 години чоловік приїхав до Теребовлі.

Відео дня

У суді пояснив, що гроші крав з відчаю

-  Знаючи, що директор ОПП «Острівецьке» у своєму автомобілі Hyundai Tucson залишає ключі від офісного приміщення вказаного підприємства та від сейфу свого кабінету, а сам автомобіль в нічну пору доби зберігає в гаражному приміщенні , близько 23 год. вирішив проникнути у вищевказане гаражне приміщення з метою крадіжки ключів, - йдеться у матеріалах справи.

Зняв шибу з вікна, заліз в гараж. Двері в авто були незамкненими. Викрав ключі від офісного приміщення та від сейфу кабінету директора. Потім на таксі приїхав у с. Острівець Теребовлянського району. Переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, в ніч з 13 на 14 лютого 2020 року зайшов до кабінету директора. Відчинивши ключами сейф, таємно викрав звідти 267 422 грн. та 30 300 доларів США, якщо враховувати тодішній курс - на загальну суму 1 009 668 грн. 98 коп.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочинів визнав повністю, розкаявся у вчиненному. А суду пояснив, що крав гроші з відчаю.

-  Після розлучення дізнався, що має заборгованість зі сплати аліментів на дітей в розмірі 12 тисяч гривень, яку він погасив, позичивши кошти у знайомих, - пояснював в суді обвинувачений. - На заробітки в Польщу  виїхав десь в січні 2020 року, де перебував близько тижня. У зв`язку з відсутністю роботи повернувся в Україну. Потрібно було повертати гроші, які позичав на дорогу в Польщу та на сплату аліментів. У зв`язку з цим вирішив взяти гроші в колишнього тестя.

Коли побачив, що грошей забагато, каже, що хотів… повернути

Згадував, як відкрив двері приміщення будівлі та кабінет, а також сейф. В сейфі в пакетах були гроші, він їх взяв та поскладав в пакет. Все закрив після себе, і на тому ж таксі вернувся до гаражу, в який заліз тим самим шляхом - через вікно. Повернув ключі в автомобіль, який належить тестю. Після цього на таксі поїхав в м.Дубно. Гроші він не рахував, і вже в номері готелю побачив, що грошей дуже багато. Хотів повернути їх, але його затримали працівники поліції, розповідав колишній зять у суді.

Тесть у суді розповів, що колишній зять прийшов у їхню сім`ю та працював на його підприємстві ОПП «Острівське» заправником близько 13 років. Протягом сімейного життя в обвинуваченого з його дочкою склалися не зовсім добрі стосунки, вони постійно сварилися, про те заради двох неповнолітніх дітей продовжували жити сім`єю.

- На початку травня 2019 року його донька прийшла до нього і пожалілася, що в зятя стосунки з іншою жінкою, - розповів тесть у суді. - Тоді я викликав до себе зятя і сказав, щоб він написав заяву на розрахунок. Обвинувачений погодився. Його зняли з реєстрації з квартири в м.Теребовля, а також звільнили з роботи.

Взяв гроші на дорогу додому, але в Донецьк так і не поїхав

Після звільнення зять повідомив його, що збирається їхати в Донецьк до своїх батьків і попросив дати йому грошей на дорогу. Він дав йому 5000 грн., проте в Донецьк обвинувачений так і не поїхав.

Зранку 14 лютого тесть приїхав на роботу. Треба було заплатити гроші за ремонт болгарки. У барсетці, в якій зберігав гроші – було пусто. В сейфі, що у кабінеті – також. Того ж дня він звернувся в поліцію та повідомив, що підозрює в крадіжці колишнього зятя.

Як стало відомо,зять 12 лютого 2020 року перетнув кордон і виїхав з Польщі, затримали його з усіма грошима у м.Дубно в готелі, де він проживав.

Колишній тесть просив суворо не карати екс-родича і розповів, що гроші йому повернули.

Колегія суддів врахувала, що обвинувачений раніше не судимий, по місцю проживання характеризується позитивно, має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Що він щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочину.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Тернопільської області через Гусятинський районний суд протягом 30 днів з часу його оголошення, а обвинуваченим у той же термін з дня отримання копії вироку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • гср

    в діда взяв, внукам віддав, де кримінал?
  • Светлана Клим

    Ото бог послав зятя, в тестя вкрав, дітям віддав, все в родину...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up