Шахраї викрали з помешкання 90-річного тернополянина 30 тисяч гривень

Шахраї викрали з помешкання 90-річного тернополянина 30 тисяч гривень

У шахрайську пастку потрапило подружжя стареньких тернополян. Через свою надмірну довірливість пенсіонери втратили останні заощадження.

Інцидент трапився 1 листопада, близько 14 години, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Потерпілі вийшли зі свого помешкання, аби поїхати на кладовище. Під будинком побачили чорний автомобіль, з якого вийшов незнайомець і почав їх розпитувати, як проїхати до лікарні. Відтак чоловік сказав, що немісцевий і попросив стареньких поїхати з ним і  показати дорогу. Ті не відмовили. В салоні авто була ще жінка і дитина.

Дорогою водій зав’язав розмову з пенсіонерами, почав давити на жалість, що його брат потрапив у лікарню і йому терміново необхідно обміняти долари на гривні, аби оплатити  операцію. Відтак запитав у потерпілих чи не можуть вони йому допомогти. Подружжя погодилося. Зловмисники відвезли бабусю на кладовище, а з дідусем повернулися додому. Старенький мав винести незнайомцям гроші, проте вони напросилися до нього додому. Допоки господар, діставши зі сховку, обмінював дві тисячі гривень на сто доларів жінці, чоловік в цей момент зумів викрасти решту грошей. Після «вдалої» оборудки зловмисники поспішили піти з чужого помешкання і сказали старенькому, що почекають його на вулиці.

Спустившись вниз, тернополянин не побачив нових знайомих. Натомість, повернувшись до помешкання,  виявив зникнення 30 тисяч гривень. Донька потерпілих повідомила правоохоронців про злочин. За даним фактом слідчі Тернопільського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 185 ККУ – крадіжка.

Потерпілі через поважний  вік не можуть пригадати ні марки авто, ні номерного знаку. Відомо, що зловмисники розмовляли суржиком. Оперативники карного розшуку проводять заходи щодо встановлення їх осіб.

Відео дня

Правоохоронці вкотре наголошують краянам: не довіряйте незнайомим особам. В жодному разі не впускайте їх до свого помешкання. Особливо застережіть своїх батьків, дідусів, бабусь, які проживають самі. Розкажіть їм про такий вид шахрайства, накажіть не розмовляти з невідомими їм людьми. Чим більше поінформованих, тим менше шансів у зловмисників скоїти злочин. У разі виникнення непередбачуваної ситуації, не зволікайте та телефонуйте правоохоронцям.

 

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/budte-oberezhni-shaxraji-vikrali-z-pomeshkannya-90-richnogo-ternopolyanina-30-tisyach-griven/?fbclid=IwAR3FdwdGut5q11CSSAfipRC95LaCTNMf2C9VJojFKjT6V76GjI7_vNTQmWY

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Maria Klystun

    дуже   багаті   які  не  доїдають   голодні  спати  лягають  щоб  змогли   їх  похоронити   після    --- 1000  гривень  на  місяць   ДАЙТЕ   ДЕПУТАТАМ    ТАКУ   ПЕНСІЮ   ТО   МОЖЕ   ПРОСНУТЬСЯ   НА ЛАВАХ   ВЕРХОВНОЇ   РАДИ   І  ПОДУМАЮТЬ    ПРО   ПЕНСІОНЕРІВ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up