У HELIX тернополян ошукали більш як на 27 мільйонів


У HELIX тернополян ошукали більш як на 27 мільйонів
  • Коли ми їх затримували, вже знали, що через добу прокурор підпише підозру і визнає, що є достатньо доказів шахрайської схеми цієї фінансової піраміди.
  • На автомобілі, нерухомість трьох керівників компанії HELIX накладено арешт. Ринкова вартість майна – 27 млн грн.

27 млн 632 тис. 214 грн – збитки, завдані потерпілим у кримінальному провадженні щодо HELIX.

Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, у грудні 2016 р. у Тернополі затримали трьох керівників HELIX Дмитра Нагуту, Романа Фелика та Богдана Воронцова. Невдовзі їм обрали міру запобіжного заходу: усі троє мали перебувати два місяці за гратами на час ведення слідства з можливістю внесення застави. П. Нагуті довелось сплатити за рішенням суду 5 млн грн., п. Фелику 2,5 і Воронцову 1 млн грн. Всі внесли заставу і на час слідства перебуватимуть на волі.

Відео дня

Детальніше про це читайте Затримали трьох керівників «Хелікс», які видурили в тернополян понад 2,5 мільйона та У суді обрали міру запобіжного заходу для керівників "Хеліксу" 
До речі, саме 17 січня має відбутись суд, де розглядатимуть апеляцію Дмитра Нагути щодо міри запобіжного заходу.

На автомобілі, будинки й інше майно трьох фігурантів справи – керівників компанії HELIX, - накладено арешт. Якщо взяти середню ринкову вартість майна, автомобілі потягнуть на 12 млн грн., квартири і будинки – ще на 15. Звичайно, за таку вартість майно навряд чи продадуть. Але принаймні є надія, що вкладникам повернуть бодай якісь кошти.

  • У разі рішення суду про конфіскацію та продаж цього майна, ухилитись від цієї відповідальності підозрюваним буде неможливо, - каже Олександр Богомол. – У них ще виявлено готівки в переводі в національну валюту близько 1 млн грн.

Наразі у рамках розслідування кримінального провадження триває технічна робота щодо збору матеріалів та встановлення кількості потерпілих. Проводяться експертизи.

  • Розслідування, яке би підтвердило злочинні дії трьох підозрюваних осіб, було проведено ще до їхнього затримання, - каже Олександр Богомол. -  Тобто, коли ми їх затримували, вже знали, що через добу прокурор підпише підозру і визнає, що є достатньо доказів шахрайської схеми цієї фінансової піраміди.

Перевірять поліцейські і майно у відкритому днями новому офісі HELIX. Щоправда, поліцейські сумніваються, що там буде що арештовувати. Адже, судячи з фото з відкриття, там немає вишуканих та дорогих речей, чим завжди хизувались керівники HELIX, в т.ч. і на власних сторінках у соцмережах.

  • В тій інформації, яку поширювали у соцмережах керівники компанії, що вони готові віддавати кошти людям, я сумніваюсь, - каже Олександр Богомол. – Більше того, впевнений на 99,9%, що такого не буде.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up