У Тернополі в маршрутках за один день злодії заробили 17 тисяч гривень

У Тернополі в маршрутках за один день злодії заробили 17 тисяч гривень
  • Понад 17 тисяч гривень заробили протягом минулої доби невідомі зловмисники, промишляючи у маршрутних таксі Тернополя.
  • Від спритних злодійських рук потерпіли троє жителів Тернопільщини.

2500 тисячі втратила 29-річна тернополянка під час проїзду в маршрутці. Злодій так спритно і непомітно витяг з сумки гаманець, що його пропажу жінка виявила лише через декілька годин вдома. Зникло портмоне, а з ним 100 американських доларів, 50 євро і в мешканки селища Березовиця.

Найбільше не пощастило 30-річній жительці райцентру Збараж. Жінка приїхала до обласного центру та вже під час проїзду громадським транспортом потрапила у халепу. На свою біду мешканка району носила записаний пін-код поряд з банківської карткою, тож як тільки крадій витяг її гаманець, поспішив до банкомату, та зняв понад 10 тисяч гривень з картки.

Відомості про події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України – «Крадіжка».

Відео дня

Працівники поліції застерігають: пильнуйте сумки та ранці як під час проїзду та і у натовпі на зупинках громадського транспорту! Розпорядок «роботи» кишенькових злодюг – години пік: з 7 до 10 та з 16 до 20 годин. Вони стоять під час посадки позаду, обирають жертву з тих, хто заходить у маршрутки чи тролейбус. Потім затискають її в дверях чи в салоні та забираються у сумки чи кишені. Жертвами переважно стають дівчата,  жінки, пенсіонери, рідше – чоловіки.

Прості, однак важливі правила допоможуть зберегти майно:

 - найкраще тримати гроші у внутрішній кишені куртки чи піджака. Ідеально, якщо вона закривається на замок. Дістатися внутрішньої кишені та розстебнути її – складно, а крадії люблять легку роботу і малий ризик;

 - якщо все ж ваш гаманець у сумці,  у транспорті тримайте її перед собою, ранець зніміть з плеча. Якщо ж ви сидите – ставте перед собою на коліна. Пам’ятайте про телефон в кишені верхнього одягу. Ви можете навіть не відчути чужу руку у власній кишені. А з транспорту вийдете вже без мобілки;

-  не носіть в гаманці багато готівки, а шо найгірше для вас та якнайкраще для злодія – папірці з пінкодом поряд з банківською карткою. ;

 - є гаманці та маленькі сумочки, які одягають на груди та пояс. Із ними кишеньковим злодіям не вдається діяти непомітно.

Не будьте байдужими, якщо помітили, що в чиюсь сумочку чи кишеню лізе чужа рука, приверніть до цього увагу оточуючих.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькаря, негайно телефонуйте у поліцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • КАпрал

    Ходити пішки не пробували?тварини
  • Бульба

    Мене одного разу "пощіпали" в маршрутці теж - зрозумів золоту істину: не носити всі гроші в одному місці та не витягувати багато грошей одразу!!!
    А "щіпачі" одна з найстаріших професій. Вона була, є і буде існувати поки існують готівкові гроші!
  • Лидия Олексюк

    А ще почіплють сумочки на плечах, позатикают вуха-всі зручності для здодіїв...

    Лидия Олексюк reply Лидия Олексюк

    Вибачте,  за не грамотність, мені  на телефоні трохи не зручно набирати, але до чого гоп і перескочеш... Як раз я з таким зустрічалась, почепила сумку і злодії витягли гаманець і тому потрібно бути уважнішим до  своїх речей.

    Оля Пуцентейло reply Лидия Олексюк

    Лидия Олексюк "Почіплють", пишіть грамотніше і Ви не кажіть дурні, тому що не знаєте, як було насправді, Ви просто " не кажіть гоп поки не перескочили", і дай Боже, щоб Ви з ними не зустрілися.
  • Маруся Маруся

    Де такі беруться?) що пишуть пін-код майже на картці)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up