На тернополян чекає три дні джазових контрастів

На тернополян чекає три дні джазових контрастів
Вінкса називають найочікуванішою зіркою цьогорічного Jazz Bez

XVIII Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez оселиться в Тернополі 7-9 грудня. 

У дні фестивалю місто перетвориться в епіцентр музичних контрастів, варіацій та імпровізацій. До Тернополя приїдуть легенди джазу, флагмани актуального саунду, прихильники урбаністичного та фолькового звучання. Лунатимуть й українські мелодії в джазовій обробці. Концерти відбуватимуться в академічному обласному українському драматичному театрі ім. Шевченка, початок о 19:00. Придбати квитки можна в ЦУМі (1 поверх, відділ Коніка) або на kasa.in.ua.

День перший

Тернополяни почують італійський Antonio Flinta Quartet та норвезький Jonas Cambien Trio. Прикметно, що обидві команди ще не виступали в Україні, тож тернополяни першими почують цей мікс різних стилів, темпераментів і підходів до музики.

Скандинавський джаз — це холодність, пронизливість, крихкість і аскетична краса звуку. Дебютний альбом тріо Йонаса Камбіена критики описують як вкрай цікаву суміш сучасного джазу та автентичного фольклору країн, яких не існує.

Відео дня

Квартет відомого композитора та піаніста чилійського походження Антоніо Флінти виконує сучасний чуттєвий та багатошаровий гармоній джаз. Музиканти шукають нові засоби вивчення настроїв, кольорів, текстури та простору.  

День другий

Цей день буде виразно американським — гратимуть Ark Ovrutski New York Quartet feat Benny Benack і Logan Richardson.

Ark Ovrutski New York Quartet feat Benny Benack. Уродженець Пітсбурга, Бенні Бенак III — один із лідерів джазової сцени Нью-Йорка, віртуозний трубач і харизматичний співак. Арк Овруцький — відомий український контрабасист, композитор і бендлідер, який проживає в Нью-Йорку. За останні 12 років Арк Овруцький співпрацював із низкою всесвітньо відомих джазових артистів: Кертісом Фуллером, Грегорі Портером, Кармен Ланді, Стівом Вільямсом, Ларрі Віллісом та багатьма іншими. Спільно з американськими джазменами український контрабасист записав три диски, які отримали високі оцінки критиків.

Логана Річардсона називають теперішнім і майбутнім актуального джазу та дизайнером урбаністичного саунду. У своєму найсвіжішому альбомі Blues People він представив науково-фантастичний та накручений на стилістиці 80-х звуковий супровід до власного життя та підтвердив свій статус одного з найталановитіших саксофоністів. Саме з прем'єрною презентацією цього альбому Логан приїжджає на цьогорічний Jazz Bez.

День третій

9 грудня виступатимуть Leléka (Україна-Німеччина) та Silhouette and Vinx (США-Угорщина). Етно-джазовий бенд Leléka – одне з найяскравіших відкриттів цьогорічного Jazz Bez. Проект народився на початку 2016 року в Берліні та отримав низку престижних нагород. В основу музики колективу покладено відомі народні українські пісні, що вдало поєднуються із сучасним європейським джазом. Талант і сміливість в імпровізаціях, виконавський професіоналізм, помножені на неповторний український мелос, справляють на публіку магічне враження.

Silhouette and Vinx. Вінкса називають найочікуванішою зіркою цьогорічного Jazz Bez та одним із найбільш обдарованих вокалістів-імпровізаторів сучасності. Перелік його колаборацій викликає захоплення та священний трепет: Sting, Stevie Wonder, B.B. King, Herbie Hancock, Cassandra Wilson, Lou Reed, Kenny G, Sheryl Crow, Taj Mahal, Zap Mama… Складні багатошарові мелодії, унікальний тембр і барабан, із яким Вінкс нерозлучний, роблять його впізнаваним і особливим. Шоу Silhouette and Vinx — це витримана суміш джазу, фанку, босанова та блюзу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up