У найкрасивішому замку Тернопільщини буде свято

У найкрасивішому замку Тернопільщини буде свято

Свято родинного замку Калиновських в с.Сидорів Гусятинського району відбудеться 28 серпня. Про це повідомляє сайт Гусятинської районної ради.  

У замку-кораблі буде 12 локацій:

1. Господарський тік ( обмолочення снопів пшениці старовинним ціпом )

2. Майстерня гончарів (майстер-клас)

Відео дня

3. Козацький курінь

4. Сувенірна лавка

5. Родинний відпочинок із смачною кухнею

6. Дитячі атракціони

7. Спортивна локація (багатоборство)

8. Реконструкція рицарських боїв

9. Майстер–клас із вивчення старовинних танців

10. Майстер–клас по метанню списа та стрільби із лука і арбалета

11. Виставка стрілецької зброї та різновидів військових мін

12. Фаєр – шоу (гра з вогнем)

Початок свята о 17.00 год.

Довідка. Сидорівський замок розташований в селі Сидорів, приблизно сімома кілометрами південніше районного центру Гусятин Тернопільської області. Він стоїть на високому пагорбі, що омивається з трьох боків річкою. Побудовано замок з пісковику та вапняку в 40-х роках XVII століття Марціном Калиновським з відомої та могутньої на той час родини Калиновських. Замок мав 7 веж і досить витягнуту з півночі на південь форму. Довжина замку з півдня на північ 178 метрів, а з заходу на схід лише 30 метрів. Замок був сильно пошкоджений під час турецької навали 1672 року, потім відновлювався, але вже с початком XVIII століття втратив своє оборонне значення, занепав і потроху руйнувався аж до наших часів.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роман Навроцький

    ...ну, вже дожилися!  "Сувенірна ЛАВКА". А, може малося на увазі те, на чому сидиться. Але, думаю, що автори оголошення мали на увазі те, на чому, скинувши штани, годується березовою кашею, за таке знання української мови.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up