Працюють перукарні та салони: чому на Теребовлянщині послабили карантин та кому дозволили працювати?

Працюють перукарні та салони: чому на Теребовлянщині послабили карантин та кому дозволили працювати?
  • На території Теребовлянської об'єднаної громади почали послаблювати карантинні норми. Зокрема почали працювати перукарні, салони краси, СТО, пункти ремонту техніки, тощо.
  • Чому почали діяти послаблення та чого чекати у Тернополі – читайте у матеріалі.

Про послаблення карантинних норм говорить значна частина населення та підприємці. Однак не у всіх районах це можливо. Переважно люди просять відкрити магазини побутової техніки, перукарні, салони краси, магазини одягу. Якщо побутову техніку та одяг з взуттям ще можна замовити з доставкою, то з перукарнями значно складніше. Однак багато людей все ж наголошують, що відкривати ці заклади небезпечно, оскільки ми лише «прямуємо до піку».

Які послаблення почали діяти у Теребовлянській ОТГ

Теребовлянська ОТГ стала першою в області, де почали діяти послаблення. Однак вихід з карантину буде поетапним. Роботу дозволили не всім закладам.

Послаблення ухвалили рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Теребовлянської міської ради у середу, 29 квітня. Відповідно до рішення, з 30 квітня та території ОТГ дозволили:

Відео дня

- Торгівлю будівельними і супутніми до них товарів, сантехнічними виробами, електропобутовим обладнанням.

- Торгівлю насінням, розсадним матеріалом, засобами захисту рослин, вазонами, декоративними квітами

- Торгівлю підакцизних товарів

- Роздрібну торгівлю одягом, текстильними виробами, взуттям.

- Торгівлю ювелірними виробами.

- Торгівлю автозапчастинами.

- Діяльність СТО, пунктів шиномонтажу і автомийок.

-Пункти ремонту побутових виробів і особистого вжитку, ремонту та обслуговування офісної і побутової техніки, ремонт і пошиття одягу та взуття.

- Робота салонів краси, перукарень.

-Роботу закладів громадського харчування з адресною доставкою замовлення.

Однак далеко не все з цього списку було заборонено. Так, до прикладу, заклади громадського харчування здійснювали доставку замовлення до дому, не забороняли і діяльність магазинів насіння, розсадного матеріалу, добрив, тощо.

Опитування

Чи варто було послаблювати карантин на Теребовлянщині?

На території ринку працюють магазини, які входять до дозволеного переліку. У Тернополі на території ринку також працюють магазини насіння та аптеки.

Керівники підприємств підписали відповідні документи, про відповідальність за дотримання санітарних норм. Стежитимуть за дотриманням виконання санітарних вимог спеціальна комісія з представників Теребовлянського відділу поліції, муніципальної поліції, районного відділу Держпродспожислужби та виконавчих органів міської ради.

Однак до 11 травня на території ОТГ продовжили заборону суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, закладів культури, фітнес-центрів, надання планової стоматологічної допомоги у стоматологічних закладах всіх форм власності (окрім надання невідкладної стоматологічної допомоги), торгівлі з лотків, мафів відкритого типу, міського ринку і мафів на його території, сільських і стихійних ринків.

Чому послабили карантин

Карантин поступово почали послаблювати завдяки позитивній епідеміологічній ситуації в районі. Так, станом на 9:00, 2 травня, у районі є всього 10 хворих. Один пацієнт повністю одужав. У Кременецькому районі в цей же час хворих – 221, Монастириському – 178, Шумському – 100, Бучацькому – 62.

Ми порівняли динаміку захворюваності на території Теребовлянського району за два тижні до рішення про послаблення карантину:

Дата:

Кількість хворих:

Дата:

Кількість хворих:

29 квітня

10

22 квітня

5

28 квітня

10

21 квітня

5

27 квітня

9

20 квітня

4

26 квітня

9

19 квітня

4

25 квітня

6

18 квітня

3

24 квітня

6

17 квітня

3

23 квітня

6

16 квітня

3

 * За інформацією Тернопільського обласного лабораторного центру.

У кожному районі до карантину ставляться по-різному, каже головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук. Десь дотримуються самоізоляції, стараються уникати людних місць. Однак є райони, де люди масово порушують норми карантину, особливо на релігійні свята, що спостерігала вся область на Великдень, коли в Почаївських храмах правоохоронці фіксували порушення карантину. Тому ми маємо таку ситуацію, яка є зараз.

- Ситуація в кожному районі різна, - каже Оксана Чайчук. - У Кременецькому районі зараз ситуація вже гірша, ніж була у Монастириському. Але є райони, де зареєстровані одиничні випадки. Це свідчить про те, що в кожному з них  по-різному відносяться до карантинних заходів.

Проблем з забезпеченням для медиків в лікарнях, де лікують хворих на COVID-19, немає – запевнив начальник управління охорони здоров'я ТОДА Володимир Богайчук. Область отримує засоби захисту, медикаменти, ПЛР-тести в достатній кількості. Лабораторний центр має достатньою кількість тестів.

Однак лікарі застерігають, що не варто розслаблятися, навіть якщо у вашому місті чи селищі немає хворих або їх відносно небагато. Варто дотримуватися карантину.

Що чекати у Тернополі

Офіційно карантин в Україні триває до 11 травня, однак ніхто не виключає, що карантин продовжать до кінця місяця. Про послаблення карантину вже говорять у Тернополі. Вони можуть початися з 5 травня, якщо це дозволить спеціальна комісія.

Про послаблення карантину почали говорити місцеві підприємці. У міській раді також з пропозиціями підприємців погоджуються. З 5 травня можуть відновити роботу:

 Зможуть розпочати роботу:

- Офісні приміщення.

- Медична практика.

- Стоматологічні кабінети.

- Ремонт предметів особистого вжитку.

- Пункти прийому вторсировини.

- Торгівля будматеріалами в будівельних магазинах.

- Реалізація вагового морозива, напоїв на розлив.

- Відвідування парків та скверів (групами не більше двох людей, якщо з дітьми двоє дорослих та двоє дітей).

- Перукарні та салони краси.

- Підприємства побутового обслуговування – ательє.

- Магазини побутової техніки, засобів зв’язку, офісної та комп’ютерної техніки.

- Об’єкти, що розташовані по периметру території ринку.

Однак цей список ще не є остаточним. Його можуть розширити або скоротити.

А як ви ставитеся до послаблень карантину? Як вважаєте, чи варто робити це зараз? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Rosomaxa Grey

    Загралися забагато в карантин.
  • Богдан Полівчак

    ТАК ВАРТО
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up