В тролейбусах Тернополя вже є автоматизована система оплати

В тролейбусах Тернополя вже є автоматизована система оплати
У окремих тернопільських тролейбусах почали тестувати автоматизовану систему оплати за проїзд. З вересня система запрацює у тестовому режимі у всіх тролейбусах. А згодом тернополяни отримаютьі спеціальні пластикові картки на проїзд.

- Поки що ми проводимо перший етап програми, - розповідає для 20minut.ua директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх. - Ми розуміємо, що тернополяни не звикли до автоматизованої системи оплати за проїзд. Якщо б ми забрали кондуктора, то відповідно, виручка одразу впаде. Тож ми дали кондукторам в руки валідатори. Щоб вони могли видавати квитки і талончики, а тоді виручену готівку переводимо на картку.

При оплаті за проїзд у тролейбусах зараз кондуктори видають ось такі квитанції:

За словами пана Мастюха, такі навчання поки що проводять у декількох тролейбусах, а у вересні дану систему введуть у весь громадський електротранспорт. 

Відео дня

- Згодом ми хочемо роздати людям спеціальні картки для оплати проїзду у тролейбусах, - каже Андрій Мастюх. - Спочатку їх отримають ті, хто розуміє що це і як цим користуватись. А пізніше такі картки матимуть усі тернополяни. І встановимо в тролейбусах стаціонарні пристрої для обілечування. Такі, які зараз є у кондукторів.

Завдяки таким пристроям у салоні тролейбусів пасажири зможуть самі оплачувати за проїзд без готівки - за допомогою картки. 

Відтак завдяки автоматизованій системі оплати у тролейбксах зможуть вести електронний облік пасажирів. Також проект дозволить перевізникам оперативно реагувати на пасажиропотоки й оптимізовувати парк, пояснює він.

- Ми зможемо не лише контролювати кількість пасажирів, а й насиченість на зупинках, - додає пан Мастюх. - Після введення автоматизованої системи, ми зможемо правильно розподіляти транспорт. Тобто на зупинки з меншим скупченням пасажирів виїжджатимуть менші тролейбуси, а де більше, то відповідно, і більші. 

Тернополяни кажуть, що готові і, навіть, раді таким нововведенням. 

-  Хороша новина. Автоматизована система оплати за проїзд - це нормальна практика для всіх цивілізованих країн. Це зручно як для пасажирів, так і для транспортників, - каже тернополянка Мирослава. - На початках пенсіонерам може і буде незручно, але звикнуть. Пенсії ж беруть по картках у банкоматах уже. І до цих звикнуть. З нетерпінням чекаю на картки в тролейбусах. В ідеалі запровадили б такі картки і для маршруток, хоча перевізники, мабуть, не захочуть. Бо не буде ж простору для махінацій...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Все нове викликає супротив. Без грошей не виходимо з дому. Не проблема ще брати картку для проїзду.  Ще б перевели на  автоматизовану системау оплати маршрутки, так як працюють у всьому світі.
  • Анонім

    Це все х....я чистої води . Ще на початку 2000 року щось подібне запроваджували ,але як показала практика все це було до одного місця так само і зараз таке буде тільки людям геморой добавляють .Нах... я маю думати чи є в мене на картці гроші чи ні мені легше заплати 1,5 грн і не є.... ти собі мозги з всякими картками . В маршрутках я погоджуюсь треба бо там немає реальної картини ,а скільки людей за зміну перевезено і скільки є виручки .
  • Решнюк Анатолій

    всіх кондукторів на біржу. Автоматизація, то автоматизація !!!
  • Анонім

    Зарплату водіям підняти!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up