Кавун допомагає схуднути і почистити кишечник

Кавун допомагає схуднути і почистити кишечник

На товщину шкірки, присутність білих прожилок, звук під час постукування радять звертати увагу фахівці та пересічні тернополяни під час купівлі баштанних. Мовляв, таким чином можна з’ясувати, чи смачними та безпечними є вони.

Приміром, аби обрати зрілий кавун, варто шукати не тільки сухий хвостик.
- Хвостик може висохнути під час тривалого транспортування, тому кавун із сухим хвостиком не завжди зрілий, - каже тернополянка  Ольга Андріїшин. – Про це мені розповіли родичі із Херсону. Орієнтуватись краще на ділянку навколо хвостика. Якщо вона опукла зі світлими краями, то це краща ознака стиглого кавуна.  Про зрілість кавуна свідчить жовта світла пляма з боку. 

Також стиглий кавун, за словами пані Ольги, під час постукування видає «чистий звук», а не глухий. Натомість, про зрілість дині під час постукування свідчить саме глухий звук.

- Шкірка у  смачної зрілої дині трохи пружинить, - додає тернополянка. 
Утім, який би смачний продукт ви не обрали, варто пам’ятати про міру і про своє здоров’я. 

- Кавун та диня – баштанні культури, багаті навіть не стільки на вітаміни, як на мінерали,  зокрема, залізо, - каже лікар-дієтолог Наталя Суслова. - Особливо, кавун. Його навіть рекомендують при анеміях. Це досить хороший та насичений у плані мікроелементів продукт, але він має побічну дію - сечогінну. Усі чудово про це знають, але... Тому людям, які мають проблеми із нирками, серцево-судинними захворюваннями, маю на увазі, тих, які схильні до затримки рідини та набряків, повинні з обережністю вживати цей продукт. 

Найкраще купувати баштанні у серпні. 

- Вибирати кавун слід із тоненькою шкіркою, щоб він мав достатній солод. Також у ньому не повинно бути білих прожилок, - говорить пані Суслова. - Бо це свідчить про те, що  кавун виростав в умовах, коли штучно стимулювали його ріст. У всіх інших випадках для здорових людей це  - дуже хороший продукт. Його рекомендують для тих, які перебувають на дієтичному харчуванні, хочуть схуднути, очистити кишечник, печінку.

Існують навіть кавуно-динні розвантажувальні дні. Такі дієти для  любителів баштанних – особливо приємні. Утім, стосовно дині також слід пам’ятати про обмеження.  Адже диня багата на фруктозу, цукор. Тому хворим на цукровий діабет варто бути обережними. 

- Якоїсь певної норми щодо вживання баштанних нема, - підсумовує лікар. – Якщо людині смакує, вона їсть до повного насичення. Але споживати їх на десерт відразу після основного прийому їжі, як і будь-які фрукти чи ягоди, не варто. Краще почекати півгодини. 

Так, смакування баштанними відразу після ситного обіду чи вечері може викликати здуття, дискомфорт у животі аж до відчуття болю. Дітям також, каже співрозмовниця, не варто давати кавун пізно ввечері, пере сном, адже це велике навантаження на організм.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ігор

    О, привіт з минулого - коментарі за 14 рік
  • Цьвєк

    Нема теперка добрих кавунів,один непотріб пролежаний продают.
  • Anonymous

    не купляйте зараз кавуни...особливо не давайте їх дітям!!!!!!!!!!!!! найкращі кавуни з середини серпня!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up