Коли відновлять роботу спортивні школи, зали і басейни та за яких умов їх можна відвідувати?

Коли відновлять роботу спортивні школи, зали і басейни та за яких умов їх можна відвідувати?
  • Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом прийняв низку рішень щодо пом'якшення карантинних заходів. 
  • Чи можна із 1 червня відвідувати спортивні заходи, секції та зали для тренувань, читайте у матеріалі. 

З 1 червня постановою КМУ дозволено роботу закладів фізичної культури та спорту. Зокрема, йдеться про спортивні зали та фітнес-центри. Проте проведення групових заннять у кількості понад 10 людей досі під забороною.

- Відновлюється робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. - Проте, є умова - проходження вихованцями диспансерного обстеження, згідно встановлених норм. Також обов'язково заняття мають бути проведені на відкритому повітрі. Зараз частина працівників комунальних спортивних шкіл знаходиться у відпустках. Також проводяться регламентні роботи із ремонту та підготовці приміщень, тому проведення заннять на вулиці є досить доречним. 

Працюватимуть не усі секції

Як повідомила журналістам "20 хвилин" директорка Дитячо-юнацької спортивної школи №1 Катерина Барабаш, цей заклад наразі роботу відновлювати не буде. 

Відео дня

- Ми будемо починати роботу із наступними хвилями послаблень карантину, - каже директорка. - Це у звязку з тим, що багато наших працівників планово зараз у відпустках, а у басейні, який є в нашому закладі - планові роботи проводяться. Тому наші секції роботу відновлювати поки що не будуть.

Як коментує Микола Круть, у більшосте тренерів в червні - планові відпустки, тому працювати зможуть не усі секції. Деталі варто уточнювати у вашого тренера. 

-Наприклад гірсько-лижна школа "Екстрім", школа водних видів спорту буде починати тренування, - каже пан Круть. - Розпочнуть тренування ті секції та заняття, що мають план роботи на відкритих майданчиках. Наприклад, басейни поки будуть закрити. Щороку басейни закривались на червень-липень для профілактики. Тому і цього року, ймовірно, роботу відновлювати вони будуть ближче до серпня. 

Що думають тернополяни

Чи готові тернопільські батьки віддавати дітей на занняття у ДЮСШ, ми запитали у соцмережі Facebook. 

-  Ні. Хоч і вдома, але до кінця травня було в нас інтенсивне дистанційне навчавчання, -каже тернополянка Тетяна. - Канікули мають бути повноцінними , незважаючи на карантин, - за містом, на свіжому повітрі й зі свіжими фруктами-ягодами.

А от деякі тернополяни вже готові йти на заняття. 

-Ми плануємо іти. моя дитина 2,5 місяці реально відсиділа вдома, свіже повітря на балконі і пару хвилин на вигул собаки в дворі біля дому, - каже пані Наталя.- Я хоч в магазин виходила, на роботу ходила, а мала вдома постійно. Дітям потрібне спілкування, відновлення спортивних секцій, рух, свіже повітря і вітамінки.

Які санітарно-епідеміологічні вимоги?

За словами Миколи Крутя, усі заклади, що відновлять роботу, мають дотримуватись постанови Головного державного санітарного лікаря України  від 26.05.2020 № 28, де передбачено правила роботи в час карантину. 

Зокрема, у постанові йдеться про такі вимоги: 

- температурний скринінг

- дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 кв. м площі зали для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі).

- заняття лише за попереднім записом, 

- обов'язкова дезінфекція приміщень та рук відвідувачів 

- одночасне використання роздягалень та душових кабін має бути забезпечене  на рівні не більше 50 % відвідувачів 

- заборона одночасного використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами;

 

Чи будете ви відвідувати тренування у спортзалах, а ваша дитина - секції чи гуртки в спортивній школі? Пишіть у коментарях відповідь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up