Партнер рубрики Події

Літургії в Архикатедрі Тернополя проводять ще й англійською та італійською мовами (ВІДЕО)

Літургії в Архикатедрі Тернополя проводять ще й англійською та італійською мовами (ВІДЕО)

Цього року, крім вже звичної Божественної Літургії англійською мовою, що її традиційно очолює отець Мартин Хомів, в Архикатедрі вперше звершили Службу Божу італійською мовою, яку відслужив отець Роман Демуш.

Вже традиційно в першу неділю по Зісланні Святого Духа - Усіх Святих, в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя звершилися Божественні Літургії іноземними мовами, повідомляє facebook сторінка Архикатедри.

Такий задум виник ще 16 років тому, коли в місті з'явилось багато англомовних студентів-католиків, а священнослужитель Архикатедри отець Мартин Хомів був їхнім капеланом. До слова, після виходу УГКЦ з підпілля вперше в Україні Літургію англійською мовою відслужили саме в головному соборі УГКЦ Тернополя у 2004 році.

Цього року, крім вже звичної Божественної Літургії англійською мовою, що її традиційно очолює отець Мартин Хомів, в Катедрі вперше звершили Службу Божу італійською мовою, яку відслужив отець Роман Демуш.

Відео дня

Слід відзначити, що така щорічна ініціатива є доволі цікавою, адже участь у Літургії англійською мовою взяла велика кількість молодих людей та багато викладачів іноземних мов, на прохання яких, зрештою, ця ініціатива продовжується.

Літургія італійською мовою теж зібрала велике число молільників, серед яких багато тих, хто свого часу перебував на роботі в Італії, а тепер повернуся додому. Ця ініціатива є однією з душпастирських акцій священнослужителів храму у контексті підготування до всецерковного Собору про еміграцію та поселення і має на меті забезпечити духовний супровід та підтримку тим, хто повернувся на рідну землю після досвіду емігрантського, заробітчанського життя.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up