Партнер рубрики Події

На Симоненка два ОСББ не можуть поділити територію біля будинків (відео)


На Симоненка два ОСББ не можуть поділити територію біля будинків (відео)
  • Ранок 20 листопада для мешканців будинку на вул. Симоненка, 5 розпочався із конфлікту з сусіднім ОСББ - вул. Симоненка, 5А.
  • Конфлікт, як розповіли мешканці, уже не перший день, бо останнє ОСББ вирішило облаштувати парковку із шлагбаумами.
  • Представники одного ОСББ кажуть, що це їхня територія, представники іншого, що їхня. 

- Це територія нашого будинку, - кажуть мешканці будинку на вул. Симоненка, 5. - А от ОСББ сусіднього будинку - Симоненка, 5А вирішило зробити собі стоянку і загородити її шлагбаумами, щоб туди ніхто не міг заїхати крім мешканців того будинку. Але чекайте, якщо це наша територія, то ми маємо право собі там стоянку зробити, або взагалі нічого там не робити. Голова ОСББ Сергій Лупак документів показувати не хоче, каже, що в нього техніка простоює і треба бігом робити. Каже, щоб ми звертались з інформаційним запитом у міську раду і нам дадуть відповідь. 

Як пояснила голова ОСББ вул. Симоненка, 5 Юлія Карташ вони подали документи на приватизацію ділянки про яку йдеться. Зараз цю заяву розглядають в ЦНАПі. 

- Договір сервітуту, який є у пана Лупака, передбачає спільне користування землею, - каже пані Юлія. - А Серій з мешканцями будинку хочуть захопити територію і не дати нам можливості нею користуватися. І з нами вони взагалі не обговорювали облаштування парковки. Роблять собі те, що хочуть, просто захоплюють територію. Це ми так бачимо ситуацію. 

Є договір сервітуту 

Як пояснює Сергій Лупак, у мешканців є рішення сесії міської ради згідно з яким ділянку, про яку йдеться, надали їм по сервітуту. 

- Це прилегла до будинку територія. Ця земля закадастрована за ОСББ, якщо є власник землі, то він має право взяти відповідну ділянку за сервітутом, - пояснює Сергій Лупак. - На місці, де ми хочемо зробити парковку, були хащі. А ми з мешканцями проводили неодноразово збори, щоб закріпити земельну ділянку за нашим ОСББ. Бо люди паркували авто практично на пішохідній зоні і ми зверталися в міську раду, щоб поставили "яйця" і таким чином перекрили проїзд. Вони поставили "яйця" з іншої сторони, щоб авто не проїжджали з бульвару. Тоді ми подивилися, що це нічого не дає, тому звернулися до депутатів, щоб нас дали цю земельну ділянку по сервітуту для проходу, проїзду атвотранспорту. Ще ми вносили правки про проведення благоустрою цієї території.

Відповідне рішення сесії і справді є. Після того, як його прийняли, мешканці будинку на вул. Симоненка, 5А зробили ще одні збори. Як каже пан Лупак, домовились, що протягом року щомісяця додатково збиратимуть по 250 грн квартири для облаштування цієї прибудинкової території. Договір сервітуту мешканці підписали і щомісяця сплачують оренду. За словами Сергія Лупака, вже назбирали певну суму коштів і почали проводити підготовчі роботи для вкладання бруківки. В цьому році планують зробити корито, заберуть бордюри, засиплють щебенем і встановлять нові бордюри. А на наступний рік ставитимуть бруківку. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Марія Дьордяй

    Депутатам все можна.Колеги по роботі з документами допоможуть.Думають тільки про себе.І взагалі там зелена зона.Як можна класти бруківку.Хто ті документи взагалі підписує.
  • Четкий Макс

  • Ви шо взагалі відірвані від реальності

    А то нічого що колись там була зелена трава дерева діти в футбол ганяли, і одного дня почали будувати той зелений шпаківник. За Союзу притримувалися генплану, а Полтіннік любі клапті землі продає як може.

    Іван reply Ви шо взагалі відірвані від реальності

    Ну так футбол по болоті і мусорі,а союз то святе,за союзу люди так жили що увесь світ до цієї пори заздрить))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up