Партнер рубрики Події

На Тернопільщині завершено посадку лісів

  • Maria Saban
На Тернопільщині завершено посадку лісів
25 квітня ц.р. у Лановецькому лісництві ДП «Кременецьке лісове господарство» працівники Тернопільської облдержадміністрації долучилися до посадки лісу, яка стала урочистим завершенням посадки лісів на Тернопільщині.

     Як повідомив головний лісничий ДП «Кременецьке лісове господарство» Сергій Колінчук, державне підприємство вишукало 1,2-гектарну ділянку під посадку лісу на території Лопушнянської сільської ради.


     Помічниками при посадці саджанців ялини звичайної були мечі Колесова, інструктаж зі справного орудування якими провів провідний інженер з лісових культур ДП «Кременецьке лісове господарство» Василь Мартинюк. Також Василь Іванович показав майстер-клас із правильного садіння саджанців ялини звичайної.

     З гарним настроєм і завзяттям майже 40 працівників облдержадміністрації взялися за посадку, тож за дві години здійснено важливу справу – примноження зелених легень нашого краю. Майже 6 тисяч саджанців ялини звичайної «оселилися» на місці, де раніше лісів не було, тож Тернопільщина збагатилася 1,2 гектарами нових лісів.

     «Уже не вперше працівники апарату облдержадміністрації допомагають лісівникам у найголовнішому їхньому завданні – примноженні лісових багатств нашого краю, - говорить начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Попадинець, – тож і цього разу вони з радістю зголосилися взяти участь у посадці лісу».

     Гарну справу присвячено завершенню 10-річчя акції Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу в твоїх руках», а також Дню землі, який відзначав 22 квітня весь світ.

     
Крім того, 25 квітня по всій нашій державі садили Дерева Миру, що є особливо важливим у нашому сьогоденні. Тож і про цю акцію не забули і на завершення посадки ялинового лісу висадили 20 кущів калини, які символізують життя, Україну і незламність духу нашої нації.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

Відео дня
iv>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up