Партнер рубрики Події

Надал з працівниками посадив на набережній рожеві Бріотті

Надал з працівниками посадив на набережній рожеві Бріотті
На набережній Тернопільського Ставу, а також на вул.Руській, в обідню пору четверга, 6 листопада, посадили рожеві каштани.

Загалом - 50 невисоких саджанців і 10 більших дерев. Ці бріотті купили в Польщі, витративши на це з міського бюджету 60 тисяч гривень. Менші саджанці, за словами посадовців, коштують від 300 грн, а великі - більше 2000 грн. Також, мовляв, оплатили доставку та інші витрати.
Екологи пояснюють, що вибрали саме рожеві каштани, оскільки вони стійкі до ураження каштановою міллю. Саме цей шкідник вразив багато тернопільських, та по Україні загалом, каштанів. Тож вони уже посеред літа стоять сухими.

Previous Next

фото Павло ЛОТОЦЬКИЙ

Саджанці привезли у невеликих вазонах та пересадили у заздалегідь підготовані ями. Саджати каштани комунальникам допомагали також працівники міської ради.

- Тернопіль - місто каштанів. Щоб зберегти цю добру традицію, і висаджуємо нові каштани. Будемо збільшувати кількість дерев у місті й надалі, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Цей напрямок (набережна - прим.ред.) доволі завантажений як транспортом, так і пішоходами. Тому буде доцільно встановити тут камери зовнішнього спостереження, аби вчасно помітити та запобігти спробам викопати чи зламати молоді каштани. Надіємось, що тернополяни будуть шанобливо ставитись до того, що відбувається в місті, оскільки це - їхнє майбутнє і майбутнє їхніх дітей.

Читайте також: Гроші, які дали за рожеві каштани, на інші витрати не могли піти

До речі, навесні звичайні "кінські" каштани екологи також планують лікувати спеціальними ін'єкціями.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Надал вдроджує славу Тернополя, як зеленого міста !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up