Партнер рубрики Події

Чому одні вулиці "вилизані", а на інших – каша? Як прибирають Тернопіль від снігу: репортаж "20 хвилин"

Чому одні вулиці "вилизані", а на інших – каша? Як прибирають Тернопіль від снігу: репортаж "20 хвилин"

Ми пройшлись центральними вулицями міста, зайшли в парки та на прибудинкові території. Чи добре почистили місто від снігу – дивіться у репортажі. Залишайте у коментарях і свої фото.

Після снігопаду у місті, як запевняють у міськраді, працює кілька десятків одиниць техніки. Прибудинкові території чистять від снігу обслуговуючі організації. Однак чи помітно цю роботу? Як ми переконались – помітно, але далеко не всюди. Ми пройшлись вулицями міста та подивились, як прибирали сніг. Фотографії зробили 9 лютого в період з 15 до 16 години, а також впродовж дня 10 лютого.  

На вулиці Руська дорога відносно чиста. Там проїздила снігоочисна техніка. З тротуарами – справа інакша. Працівники магазинів біля своїх територій почистили сніг. У деяких місцях тротуари майже ідеальні, а десь варто було б зробити доріжки.

Відео дня

Однак найбільше "каші" на пішохідних переходах. Після того, як вулицями проїжджає техніка, – сніг збирається біля тротуарів та переходів.  Подекуди "буферна зона" до двох метрів. Можна погрузнути і набрати черевики снігу, поки переходиш дорогу.

На Острозького дорога також відносно чиста. Біля поліклініки сніг почистили. Якщо пройти далі по тротуару – починається "каша".

На Шептицького ситуація інакша. Там є місця де дорога чиста, але є і чимало снігу.

В одних місцях тротуари прибрані, в інших – ходити важко. Є місця, де сніг добре примерзлий. Тому потрібно бути обережним. Вздовж дороги – кучугури.

Дорога на Живова також чиста, чого не скажеш про тротуари та переходи. Там  чимало снігу. Біля зупинок громадського транспорту під ногами мішанина.

На Пирогова-Гоголя дорогу чистили. Однак на узбіччі паркуються водії, і техніка розчистити дорогу повністю не може. 

Одна з автівок на Пирогова опинилась у "сніжному полоні" після кількох проїздів спецтехніки. Водію доведеться розчищати та визволяти свою машину.

Комунальники радять не лишати автівки на дорогах вночі вздовж доріг, оскільки це створює проблеми. Ні розчистити, ні посипати дорогу в таких місцях неможна. Всюди, де вздовж доріг паркують машини, купа снігу.

Біля міської дитячої лікарні сніг розчистили на тротуарах.

На Гоголя тротуари біля корпусу технічного університету ідеальні – сніг прибрали та позмітали. Через кілька десятків метрів – "каша".

На бульварі Тараса Шевченка на тротуарах сніг прибрали. А от на дорогах снігу багато. На переходах ще стара бруківка, яка перетворилась у справжню ковзанку, як і на переході біля ЦУМу. Потрібно бути обережним – можна впасти і травмуватися.

Театральний майдан чистий, по периметру – гори зі снігу.

Вулицю Гетьмана Сагайдачного також почистили.

На Валовій через стару кам’яну бруківку слизько. Там сніг розчистили так, щоб був прохід до закладів громадського харчування та магазинів. Тому посеред дороги насипи зі снігу.

Біля Катедри територію також розчистили. Там кружляла техніка.

Територію біля міської ради та обласної прокуратури розчистили. Тротуари також чисті.

Біля ОДА – чисто.

На площі навпроти ОДА сніг чистили. Там можна ходити і кататись на санчатах.

Парк Шевченка також розчистили. Найкраще – вздовж набережної.

У Топільче також можна гуляти. Алеї порозчищали.

Ми також побували на деяких прибудинкових територіях у Центрі. Ситуація всюди різна, оскільки кожну територію прибирає обслуговуюча організація. Десь прибрано краще, десь – гірше. Не всюди посипали піском біля під’їздів.

Наступні фото нам надіслали читачі 10 лютого. 

Так виглядає проспект Степана Бандери:

Ось прибрали на одній з прибудинкових територій. 

Вулиця Лесі Українки:

На 15 Квітня "ріки" на дорогах: 

А от у малечі після роботи комунальників з’явились нові забави – вилазити на гори снігу.

Надсилайте фото біля ваших будинків та вулиць. Чи добре у вас прибрали сніг? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Сергей Ерсеитов

    А почему никто не хвалит мэра? Какой он молодец!
  • Ivan Hud

    Бо є осбб які мають прибирати самі
  • Марія Муха Волошин

    Вулиця Липова - центр
  • Mykola Fedoriy

    Зима для комунальних служб міста  приходить завжди несподівано як сніг на голову!..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up