Партнер рубрики Події

Паспорт не дадуть тернополянам, які не склали іспит з мови? Знову брехня!

Паспорт не дадуть тернополянам, які не склали іспит з мови? Знову брехня!
  • Це вже третій фейк в мережі за останній місяць, що стосується паспортів.
  • Перелік документів, які необхідні для отримання українцями закордонного паспорта, залишається незмінним.

Третій фейк, який стосується паспортів, як закордонних, так і українських, - поширюють останніми днями у соцмережах. Перші два стосувались зменшення вартості виготовлення закордонного паспорту і обов’язкової заміни українського.

Тепер мережею і в ЗМІ «гуляє» нова інформація – паспорту не дадуть, доки не складеш іспит з державної мови.

«Вже з наступного року влада збирається ускладнити процес отримання закордонних паспортів. Уряд планує ускладнити видачу паспортів українцям. Людям влаштують своєрідний екзамен на знання мови», — таку інформацію поширюють у соцмережах та деякі ЗМІ. Мовляв, ціла група провідних мовознавців та практикуючих викладачів розроблятимуть питання для цього іспиту. І наводять приклади європейських країн, де існує практика іспитів з усного чи письмового екзаменів на знання державної мови.  

Відео дня

Українцям не потрібно складати іспит для того, щоб отримати паспорт, наголошують в управлінні міграційної служби а області. Інформація про те, що уряд планує ускладнити отримання закордонного паспорта, зокрема, що українцям, аби отримати цей документ, доведеться складати іспит з державної  мови, - не відповідає дійсності.

  • В нашому законодавстві дійсно передбачена процедура підтвердження знання державної мови, - каже головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю і ЗМІ управління міграційної служби в області. - Але стосується вона лише іноземців та осіб без громадянства, які подають заяву на прийняття до Українського громадянства. До переліку документів, які вони повинні надати, входить документ про володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування.

Перелік документів, які необхідні для отримання українцями паспорта для виїзду за кордон, залишається незмінним:

- паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);

- свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон вперше особі, що не досягла 14-річного віку);

- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;

 - у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування;

- особи що досягли 18 років, та оформлюють паспорт громадянина України для виїзду за кордон вперше (або в порядку обміну паспорта оформленого до 2007 року) подають документ про реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків у разі його наявності.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Герасимчук Ростислав

    Я не проти, щоб був такий іспит.

    Іра reply Герасимчук Ростислав

    у верховні раді...тоді позбавити їх усіх громадянства і депортувати!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up