ТОП-10 дивних та смішних петицій тернополян

ТОП-10 дивних та смішних петицій тернополян
  • Єдина система місцевих петицій в Тернополі працює з кінця 2015-ого року.
  • Тернополяни за 3 роки написали більше 600 петицій.

 

 

Значна частина з них навіть не була на розгляді, бо не назбирали потрібної кількості голосів - раніше 250, тепер 300. Серед усіх петицій є чимало дивних та смішних.

Об'єднати "Ниву" та "Тернопіль"

У жовтні 2015-ого Володимир Гара створив петицію про об’єднання ФК “Тернопіль” та ФК “Нива”. Тоді ця петиція трохи обурила затятих фанатів обох команд. А підтримала її лише 81 особа.
Все просто, якщо ти хочеш, щоб в Тернополі була одна сильна команда, а не декілька, які займають останні місця в Першій лізі, то підтримай петицію. Об'єднання коштів бізнесу і коштів міста приведе до успіху, - йшлось у петиції.

Дати "Ставу" ім'я

У грудні 2015-ого Олексій Дрозд просив, щоб Ставу дали власне ім’я. 
"Все з того, що бачу, чи зустрічаю має свою назву, окрім самого головного в нашому місті. Всі ми знаємо його як “Озеро” або “Став”. Та чи не варто було б уже зібратися з думками та нарешті, силами громади, чи з легкої руки міської влади, назвати наше прекрасне озеро іменем, яке б не те, що йому личило, а личило б Тернополю!"
Петиція тоді зібрала лише 52 голоси. Тому її у міській раді навіть не розглядали. 
 

Пам'ятник "Бабусі Шапокляк"

У березні 2016-ого користувач Сему Т.А створив петицію про встановлення пам’ятника “Бабусі Шапокляк”.
Створити та встановити в центральній частині міста пам'ятник "Бабусі Шапокляк" (Ніні Михайлівні) - справжньому обличчю Тернополя, відомій усім без виключення тернополянам, Пам'ятник неодмінно повинен бути в повний зріст і в реальному розмірі, - йшлось в петиції.
Петиція назбирала потрібних на той час 250 голосів. А відповідь від влади була такою: “Повідомляємо, що розгляд даного питання відбудеться на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради. Про результати роботи ради з даного питання Вас буде повідомлено додатково”.
Проте пам’ятника в місті так і немає.
 

Ні соняшнику!

У червні 2016-ого Олександр Гожий просив заборонити лузання насіння в парках та скверах, біля “Ставу”. Петицію підтримало лише 42 людини. Здоровий глузд в цьому є, але чи може влада заборонити лузати насіння. 
"Я проти того щоб у парках та скверах лузали насіння соняшника тим самим засмічуючи вулиці тернополя. Все-таки у Європу йдемо... мені не приємно ходити брудними вулицями і сидіти на лавках під якими тонни насіння... Принаймі, не заборонити лузання, а заборонити засмічення вулиць насінням", - йшлось у петиції. 

 

"Шоколадний батон" проти корупції

Наступного дня (3 червня) у системі петицій з’явилась петиція від Максима Кондрюка про встановлення пам'ятника протидії корупції у вигляді "Шоколадного батону". Її підтримало лише 6 осіб.
"Однією з найбільших проблем України є корупція. Найгучнішими скандалами останнього часу стали корупційно-офорні схеми окремих керівників держави. Як постійне нагадування громадянам про це ганебне явище, пропоную встановити пам'ятник протидії корупції у вигляді "Шоколадного батону". Це стане символом корупції попередньої влади Януковича та проявів корупції сьогодення", - писали у петиції.
 

Служба Божа без гучномовців

У червні 2017-ого року Богдан Кітура подав петицію, щоб заборонили церквам Тернополя проводити ранкову службу через гучномовці. Петицію підтримало лише 124 особи. Автор петиції посилався на одне з рішень міської ради про звукові обмеження. 
"Кожної суботи та неділі з 7.00 до 9.00 церква що розташована за адресою пр. Злуки (зупинка "Духовний Центер") проводить трансляцію служби через гучномовець, порушуючи цим статтю 182 Кодекс України про адміністративні правопорушення", - йшлось у петиції. 

Набережна без огорожі

У серпні, вересні 2017-ого та червні 2018-ого у реєстр петицій три різних автори подавали подібні ідеї: забрати огорожу з Набережної та встановити там лавки. Одна з петицій набрала 304 голоси, а відповідь від влади була такою: “Ліквідація огорожі навколо ставу суперечить вимогам чинних будівельних норм. Одночасно інформуємо, що з моменту створення Тернопільського ставу у 1957 році було влаштовано і огородження набережної, як важливий елемент безпеки відпочиваючих.”
Інші дві петиції не набрали потрібної кількості голосів. Особливо ця петиція "сподобалась" тернопільським матусям. 
 

Мер, забери ворони з парку!

У вересні 2017-ого Юрій Анісіфоров просив прибрати ворон з “Старого парку”. 
Цього літа було встановлено дитячий майданчик в Старому парку. Проблему з воронами чиновники знали, проте нічого не зробили. Зараз вести дитину на "загаджений" майданчик страшно, оскільки може підхопити якесь захворювання з воронячих фекалій. Пропоную провести обрізку дерев "по максимуму" і провести боротьбу з воронами. Мільйон вклали в псевдоремонт парку, а ефект вийшов негативним. На фото зображення Нового дитячого майданчику, до якого до слова нікому нема діла. Намагань прибрати послід жодного разу з сторони міста не було! - йшлось у петиції.
За ідею тернополянина проголосувало лише 188 осіб. 

Майстер Йода замість вчителя

У березні 2018-ого Сергій Кутузов створив петицію про встановлення пам’ятника Майстру Йоді. Адже пам’ятника вчителю так і не встановили. 
Одним з переможців проектів громадського бюджету у 2017 р. став "Пам'ятник вчителю". Оскільки проекту даного пам'ятнику досі немає, пропоную встановити в Тернополі пам'ятник всесвітньо відомому вчителю - Майстру Йоді, - йдеться у петиції. 
Петиція набрала 307 голосів. Її розглянули. Для незвичного пам’ятника уже знайшли місце в парку і тепер розглядають варіант зі встановлення інших героїв “Зоряних війн”. 

Біля "ЦУМ" - підземний перехід

У червні 2018-ого Тарас Циклиняк подав петицію, щоб через вул. Руську біля “ЦУМу” побудували підземний або наземний пішохідний перехід. Петицію підтримало лише 63 людини. 
- Впродовж останніх років у Тернополі значно зросла кількість транспорту, що призводить до значних заторів та ускладнює рух пішоходів. Вулиця Руська є однієї із найбільш проблемних та насичених магістралей міста на якій розташовано 13 переходів. Напевне усім очевидно, що менше транспорту надалі не стане, а тому дана проблема лише загострюватиметься. Пропоную розвантажити найбільш відвідувані переходи (біля ЦУМУ) шляхом спорудження підземного чи то наземного переходу, провести інші заходи, які збільшать пропускну здатність вулиці, - йдеться у петиції.
Нагадаємо, що поруч з ймовірним місцем "підземки" уже кілька разів провалювалась дорога. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Герасимчук Ростислав

    Реально маразматичні петиції ненеабирають достатньої кількості голосів. І добре!!!
  • Діонісій

    а чого ті всі петиції дивні ? в деяких є нормальні пропозиції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up