Партнер рубрики Події

Щоб не було розводів. За скільки у Тернополі помиють вам вікна

Щоб не було розводів. За скільки у Тернополі помиють вам вікна
  • Перед Великоднем чи не всі тернопільські господині миють вікна. Якщо на нижніх поверхах чи у приватних будинках це зробити простіше, то на висоті помити вікна складно і не зовсім безпечно. До того ж під час миття дуже брудних вікон з’являються розводи, яких буває важко позбутися.
  • Тому все частіше тернополяни звертаються за допомогою у клінінгові компанії. Послуга платна, проте  можна зберегти час і нерви, а також уникнути небезпеки. Адже для миття вікон на висоті фахівці користуються автодрабинами і спеціальним страхуванням.

Як розповіли у тернопільських клінінгових компаніях, послуга миття вікон особливо популярна перед Великоднем. У деяких компаніях, у які телефонувала журналістка “20 хвилин” повідомили, що вже навіть не приймають замовлень, адже роботою забезпечені до свят.

У середньому помити одне вікно з двох сторін у Тернополі коштує 60-100 гривень. Ціна залежить від розмірів вікна, складності роботи, висоти. В когось менші вікна, в когось великі - панорамні.

- Миємо вікна на різній висоті, - до четвертого-п’ятого поверхів дістаємось на автодрабині, - розповідає  власник компанії "Сфера чистоти" Юрій. - На вищих поверхах можна помити з середини зі спеціальним страхуванням.

Відео дня

Звернення напередодні великодніх свят особливо актуальні, розповідає власник клінінгової компанії Sclean Ярослав.

- Ми займаємося миттям великих об’єктів - скляних фасадів, але миємо і вікна у приватних будинках та багатоповерхівках, - каже він. - Миття вікон триває кілька годин, все залежить від того, який об’єкт. Приміром, миття лоджії - 2-3 години. Попередньо ми оглядаємо рівень складності, від цього залежить і ціна.

Працівник клінінгової компанії Clean Ігор ділиться порадами, як правильно помити вікна в домашніх умовах. Він каже, що дехто взагалі не знає, як правильно помити вікно так, щоб не було розводів. А поради з інтернету не дієві.

- Люди думають, що основний засіб для миття вікон - це хімія. Але не завжди вона потрібна, - каже Ігор. - Приміром, щоб помити від пилюки вікно у квартирі, достатньо чистої води і знежирювача - це може бути засіб для миття посуду і все. Не потрібно купувати дорогі засоби. Після миття потрібно протерти вікно сухою мікрофіброю, паперовим рушником  або навіть газетою.

Також щоб на склі не було розводів, дехто радить додати до води оцту.

За послугами клінінгових компанії звертаються, коли є проблемні ділянки, які важко помити, продовжує пан Ігор. Це балконні секції, які непродумані розробником для ручного миття, відповідно у людей нема обладнання. Також є інші фактори - висота, фізичні можливості, брак часу.

- Все залежить від можливостей та бажання людей, - каже чоловік. - Є бажання і сили, миють самі, нема - йдуть в клінінгову компанію. Є такі, що хочуть у цей час відпочити і готові заплатити, щоб їм помили вікна. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Zoriana Erika

    Сьогодні приступаю))
  • David Starr

    Традиція для лінивих господинь, бо ж вікна мають бути чисті не тільки на свята )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up