Скільки коштуватиме проїзд для школярів та студентів з 1 вересня? Як отримати "Файну картку": ІНСТРУКЦІЯ

Скільки коштуватиме проїзд для школярів та студентів з 1 вересня? Як отримати "Файну картку": ІНСТРУКЦІЯ
  • Цього року через карантин багато батьків мають чимало запитань до організації нового навчального року. Як працюватимуть школи та вищі навчальні заклади та як добиратися дітям на навчанням.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, чи діятиме «Файна картка» для школярів та студентів, чи потрібно її оновлювати та що робити, якщо вона заблокована. Про це читайте у матеріалі.

У громадському транспорті міста можна розрахуватися як за допомогою готівки, так і безготівковим платежем. Найвигідніше користуватися громадським транспортом власникам «Файної картки», адже вартість проїзду у транспорті менша, а окремі категорії населення можуть платити або половину суми, або їхати безкоштовно, незалежно від кількості пільговиків у транспорті.

Чи будуть пільги для школярів?

Вже 1 вересня тернопільські школярі мають йти на навчання до школи, однак до кінця не зрозуміло, як саме навчатимуться та добиратимуться до школи дітлахи.

Щоб зменшити ризики поширення коронавірусу, у місті мають запрацювати шкільні автобуси. Як саме вони працюватимуть – читайте ТУТ.

Відео дня

Чи вплине поява шкільних автобусів на вартість проїзду у транспорті школярам?

Раніше, під час навчального року, учні шкіл могли безоплатно їздити з учнівською «Файною карткою» у тролейбусах та комунальних автобусах: 1А, 4, 6, 6А, 9, 21, 23, 29, 31, 32 та 35. У маршрутках школярі платили половину суми, маючи "Картку тернополянина" – 3 гривні. 

Як пояснили у ТОВ «Системний зв’язок», наразі ніяких змін немає.

- Наразі школярі можуть скористатися "Файною карткою", - пояснюють у ТОВ «Системний зв’язок». – У комунальному транспорті проїзд безкоштовний, у маршрутному таксі – половина вартості проїзду.

Для учнів перших класів вартість виготовлення картки безкоштовна.

- Вартість виготовлення «Файної картки складає 65 гривень, однак для першокласників її виготовляють безкоштовно, – пояснюють у ТОВ «Системний зв’язок». – Карта дійсна протягом 5 років. Оновлювати її з переходом у іншу школу чи інший клас не потрібно.

Які пільги для студентів?

Студенти з "Файною карткою" також мають право на безкоштовний проїзд у комунальному транспорті, однак у маршрутках вартість проїзду з картою складає 6 гривень. Без картки – 7 гривень.

Як пояснюють у ТОВ «Системний зв’язок», якщо учень 11 класу вступив у ВНЗ міста та мав "Карту тернополянина" – її можна перепрошити. Замовляти нову не потрібно. Достатньо звернутися за адресою вул. В. Чорновола, 1 (2-й поверх). Там вам безкоштовно перепрошиють карту, і першокурсник зможе продовжувати користуватися своєю картою.

Це ж стосується і студентів, які вступили до ВНЗ на здобуття рівня «магістр» до закладів Тернополя. Якщо ви мали карту – після закінчення 4 курсу до зарахування на 5 курс вона не була активна. Її можна було перепрошити та використовувати, як звичайну "Карту тенополянина". Якщо студент вступив до вузу на 5 курс – йому потрібно прийти у ТОВ «Системний зв'язок», щоб карту активували. З собою варто мати студентський квиток. Це також безкоштовна послуга, яку виконують одразу. Однак якщо після зарахування студентів будуть утворюватися черги, можливо, доведеться чекати довший період часу, щоб уникати черг.

Як оформити карту онлайн?

Якщо ви хочете отримати «Файну картку» і маєте комп’ютер чи смартфон – стояти в черзі не обов’язково, тим паче, краще уникати черг під час карантину. Подати документи та оформити замовлення можна за кілька хвилин. 

Спершу варто перейти на «Портал Тернополянина» та знайти розділ «Отримати». Тоді потрібно заповнити кілька форм. Варто бути уважним, особливо коли вводите свої персональні дані.

Ви повинні ввести своє прізвище, ім’я та по батькові. Далі вказуєте дату народження. Її можна вписати вручну у форматі ДД.ММ.РРРР, або натиснути на форму і обрати дату зі списку.  Також вказуємо стать. З випливаючого списку обираємо документ – паспорт громадянина України, посвідка на постійне чи тимчасове місце проживання для іноземців чи свідоцтво про народження (для школярів). Вказуємо серію та номер документу.

Далі обираємо, для кого потрібно замовити карту – учня, студента чи звичайного мешканця міста і вказуємо номер цього документа.

Після цього вказуємо індивідуальний податковий номер, контактний телефон та адресу електронної пошти. Далі – завантажуєте ваше фото. Лишається дати згоду на обробку персональних даних та подати заявку.

Однак після цього вам потрібно буде одразу платити вартість виготовлення карти вказавши ваші реквізити. Якщо цього не зробити – заявку буде анульовано.

Вартість виготовлення карти у звичайному робочому порядку (25 днів) коштує 65 гривень. Якщо ви хочете отримати картку швидко (2 дні) – це коштуватиме 125 гривень.

А ви маєте "Карту тернополянина"? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тернополянин

    У вас на сторінці 5 рекламних блоків. Для чого, крім перегляду реклами, ви вимагаєте авторизуватися для перегляду повної статті?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up