Партнер рубрики Події

Сміттєвий челендж набирає популярності. Будьте обережні зі шприцами та склом

Сміттєвий челендж набирає популярності. Будьте обережні зі шприцами та склом
Тернополяни прибирали у Микулинецькому лісі
  • Все більшої популярності у соцмережах набирає сміттєвий челендж. Засмічені території прибирають у різних країнах світу. Фото ділянок до і після прибирання виставляють у соцмережах із хештегом #trashtag.
  • Останніми днями челендж став вірусним і вже отримав десятки тисяч постів у Instagram. Долучаються до флешмобу і тернополяни.

“Останнім часом зустрічала багато повідомлень про флешмоб #trashtag. Розказала чоловікові. І наше сімейство вирішило долучитися. Результат роботи в Микулинецькому лісі. Дітям теж сподобалось”, - написала у “Фейсбук” Lesya Naturkach.

Жінка радить іншим підтримати такий виклик. 

Відео дня

- Можна домовитись з друзями. Поїхати на природу на шашлик, взяти сміттєві мішки і прибрати. Поєднати  корисне з приємним, - каже вона.

Організацію флешмобу тернополяни обговорюють у групах у “Фейсбук”. Люди домовляються про час і місце зустрічі, що разом прибрати. Втім, виникають питання щодо вивезення сміття.

“Ну зберемо ми дві гори і три купи сміття, а потім куди його? Хто його вивезе? За чий рахунок? Чи просто повідомити якусь службу, що он за тим деревом сміття, ідіть заберіть?” - запитує Оксана Возняк.

Куди звертатися

В управлінні житлово-комунального господарства міськради підтримують таку активність городян і наголошують, що сміття справді потрібно вивезти, інакше акція з прибирання не матиме користі. В жодному разі не можна палити сміття. А також не забудьте подбати про безпеку, адже серед сміття можуть бути уламки скла та шприци. Тому будьте обережні, одягніть цупкі рукавиці, аби не травмуватися.

Якщо збираєтесь прибирати, то заздалегідь повідомте про це управління житлово-комунального господарства чи КП “Об’єднання парків” і домовтесь про вивезення сміття. Зібрані відходи потрібно обов’язково запакувати у пакети і залишити у доступному місці, щоб можна було його забрати. Сміття зможуть вивезти комунальники або працівники обслуговуючого підприємства, які працюватимуть десь поблизу.

- Прибрати сміття і залишити його на купах - це даремно потрачений час і зусилля. Його  треба вивезти, - кажуть в управлінні житлово-комунального господарства. - На жаль, сортувати такі відходи нема доцільності, бо сміття повезуть на звалище. Сортують лише в спеціалізованих контейнерах, де служби приїжджають і забирають.

А от викидати зібране сміття у найближчі контейнери не варто. Це створить незручності для мешканців будинків, які оплачують за вивезення сміття з цих контейнерів.  

Де можна прибрати

З початку весни вже дві групи волонтерів виявили бажання прибрати територію міста, повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. Молодь прибрала Дальній пляж і вул. Довженка.  

Він також додає, що тернополяни, які хочуть долучитися до флешмобу і поприбирати сміття в Тернополі, можуть взятися за так звані нічиї ділянки, які розташовані на межах будинків і не належать до жодного обслуговуючого підприємства (жеку). Так, у Тернополі можна поприбирати перехрестя Оболоня-Живова, де часто розташовуються роми.  А також ділянку на вул. Пушкіна біля колишнього кафе “Зірочка”.

Як взяти участь у челенджі #trashtag

Збираєтесь з друзями на засміченій місцевості; робите фотографію "до"; прибираєте; робите фото "після" прибирання; викладаєте фото в соцмережі з хештегом #trashtag.

Довідка

Напередодні прибирання зверніться в управління житлово-комунального господарства міськради за номером 52-58-48 і попередьте,  де будете прибирати і домовтесь про вивезення сміття.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Білецький

    То ваше збирання мусору природі помагая як мертвому кадило. Спочатку потрібно зробити так шоб не смітили.
  • Анонім

    Народ я скажу так вашу роботу через тиждень помножать на ноль . В свій час нас у школі заставляли прибирати територію біля школи ,і так получилося ,що школа знаходиться біля базару ,а там де базар там купа сміття. Значить я і однокласники прибрали ту територію , а через тиждень приходить класний керівник і каже :" Ви х...... прибрали давай все заново прибирати". Чесно кажучи я після такої підстави  не прибираю ті місця де я не смітив ,і навіть принципово ігнорую всякого подібного роду суботники на роботі чи ще десь . Щодо шприців це взагалі треба бігти від такого і не вестися на всякі челенджі оскільки державі пох.... чи це челендж ,чи це випадковість вас безкоштовно від СНІДУ ,гепатиту, чи ще чогось ніхто не буде лікувати .

    Валера Матів reply Анонім

    ..красавелла).
  • Валера Матів

    ...нехай,корисна справа( вони так думають ). Розумію фото з рибиною крутою,з грибами,квітами і т.д . Але з пакетами сміття#₴%%₴. Ви шось перегинули))))).,,.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up