Партнер рубрики Події

Судитись з власниками житла через борги складно. Особливо коли ті – безробітні

Судитись з власниками житла через борги складно. Особливо коли ті – безробітні
  • Послуга з утримання будинку має оплачуватися не залежно від того, чи проживає хтось у квартирі чи ні, наголошують балансоутримувачі.
  • Найбільший борг одного домогосподарства становить 11 тисяч 783 гривні та 52 копійки.

Як боргують тернополяни за квартплату і яким чином жеки отримують свої гроші, а також хто більше боргує за утримання будинку – неблагополучні родини чи заможні – ми вирішили розібратись на прикладі одного з приватних підприємств-балансоутримувачів. Для прикладу взяли ДП «Фаворит» ПП «Дружба Сервіс Житло – 1».  

Там розповіли, що станом на початок серпня 2018 р. заборгованість від мешканців складає 647 тисяч 766 гривень. Найбільший борг одного домогосподарства становить 11 тисяч 783 гривні та 52 копійки – тут не платять квартплату з того моменту, як підприємство обслуговує дану багатоповерхівку.

  • Першим методом боротьби із боржниками є повідомлення про заборгованість, - пояснили балансоутримувачі. - Якщо ж споживачі не поспішають розраховуватися, то справу передають до суду і таким чином намагаються вирішити проблему заборгованості. Зробити це нелегко, особливо якщо споживач не працевлаштований офіційно.

Часто проблема виникає із квартироздавачами, квартиранти яких запевняють, що справно сплачують за комунальні послуги. Натомість, господарі про наявність боргів дізнаються тоді, коли сума боргу стає такою значною, що юристи підприємства надсилають позов до суду.

Відео дня
  • Загалом найчастіше за квартплату боргують представники неблагополучних родин, які зловживають алкоголем, ведуть неетичний спосіб життя, не працевлаштовані тощо, - кажуть у підприємстві. - На рівні із ними боргують приватні підприємці, заможні люди, які цілком платоспроможні, просто не вважають за потрібне оплачувати послугу із обслуговування житлового фонду. Коли справа таки доходить до суду, для останніх не є проблемою оплатити відразу всю суму боргу.

Послуга з утримання будинку має оплачуватися не залежно від того, чи проживає хтось у квартирі чи ні, наголошують у підприємстві.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • marijka

    "Зробити це нелегко, особливо якщо споживач не працевлаштований офіційно" - то до суди і нехай борги відробляє на громадських роботах - прибирають вулиці, двори, миють під'їзди і т.д.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up