Топ-10 незабутніх подій літа, що минає

Топ-10 незабутніх подій літа, що минає
  • В останній день серпня журналісти “20 хвилин” пригадали, яким було літо 2018 року.
  • Тернополяни вже сумують за спекою та відпочинком. Ностальгійні пости містяни публікують у соцмережах, а на вулицях Тернополя розповідають, що літо для них було емоційним та швидкоплинним.

1. На День міста у Тернополі запускали повітряні кулі. Понад 20 тернополян у День міста попри високу вартість польоту (3 000 грн. з людини) зібралося на повітряну екскурсію. Шість повітряних куль запустили з Театрального майдану. 

 Журналісти "20 хвилин" стали свідками запуску.

Відео дня

2. Випускники Тернопільських шкіл парадували містом у пальтах та куртках. Погода шостого червня не завадила  випускникам вийти на традиційний святковий парад містом. Діти, їх вчителі та батьки зібралися біля Надставної церкви і пройшли  вул. Руською до міського стадіону під рясним дощем. 

Як це було: читайте тут

3. Грибний сезон цього року був особливим. "Врожаями" хвалились жителі чи не усіх населених пунктів Тернопільської області. 
Лисички, бабки, підберезники і навіть білі гриби збирали після дощу в лісах Тернопільщини. Більше фото .

4. Тисяча тернополян пішки пройшли понад 60 кілометрів до святого місця. На прощу до Марійського Духовного центру в с.Зарваниця йшли дорослі і малі. Два дні пішої ходи зробили їх однією родиною.

Якою була дорога та про що молились прочани, читайте тут.

5. Багатьох зворушила історія тернополянина Сергія Ткачука, якому друзі допомогли піднятись на Говерлу на інвалідному візку. 

15-річний Сергій Ткачук підкорив Говерлу 7 липня. Тернополяни по черзі несли на гору хлопця, який пересувається в інвалідному візку, на своїх спинах.
Більше читайте тут .

6. Наймасштабніший фестиваль року "Файне місто" відбувся під гаслом "КайФайнемо". На подію приїхали  не лише з різних міст України, а й із з-закордону. Частина учасників освоїлись у фестивальному містечку ще 18 липня. За чотири дні на фестивалі побувало близько 16 тисяч вільних людей.

Як це було, читайте тут.

7. Чи не щодня цього літа тернополяни насолоджувались кінострічками просто неба на Набережній. 
Романтичні комедії та світові бестселери: що ще дивились у Тернополі читайте тут.

8. Вражаючі фото хмар над містом в кінці липня охопили соцмережі.

"Тернопіль накриває щось важке, чорне... Навіть Булгаков згадався... Темніє просто на очах...", - писали тернополяни
Більше фото тут.

9. Яким літо було на смак у Тернополі читайте у матеріалах: 

- Тернополян вчили по-особливому готувати щуку.
 

- На "Галицькій дефіляді" безкоштовно пригощали карпатським баношем. 

- У Тернополі вперше відбувся фестиваль меду

10. Масштабне святкування Дня Незалежності й Дня Міста із виступами відомих артистів,цікавими подарунками та сюрпризами. Ще зовсім недавно. 

Якими були святкові дійства читайте у матеріалах:
Концерт Pianoбой на Набережній у Тернополі (пряма трансляція)

На пікніку в парку тернополян пригощають варениками, шашликом та домашніми наливками

- Аераційний фонтан запрацював від причалу до Надставної церкви

Над Тернополем літають гігантські повітряні кулі

- На святі меду в День Тернополя смакують медом з горішками та сухофруктами

- На День міста посеред Тернополя безкоштовно стригли чоловіків


Редакція "20 хвилин" дякує читачам, що були з нами впродовж всього літа. Бажаємо вам теплої осені та хороших новин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up