Тернополян закликають прийти на акцію проти завищених тарифів на проїзд

Тернополян закликають прийти на акцію проти завищених тарифів на проїзд

Акція проти нових тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя відбудеться у неділю, 4 листопада на Театральному майдані о 12.00.

 - Ми будемо відстоювати свої права, - каже ініціатор акції Роман Конста. - Це лише перший етап акції, для початку ми хочемо зібрати усіх тернополян, кому не подобаються завищені тарифи.

Чоловік каже, що потрібно виступати не лише проти того, щоб зменшили ціни на проїзд, а насамперед, потрібно протестувати проти того, що тернополян обманюють.

 - На Театральному майдані у неділю ми обговоримо усі спірні питання, вияснимо чого хочуть тернополяни, - каже пан Роман. - А далі будемо думати, що робити в подальшому, але однозначно просто так мовчати не можна.

Відео дня

Роман Конста розповідає, що їхавши у тролейбусі, він спостерігав ситуацію, як хлопець, напевне студент, платить 5 гривень за проїзд, а коли кондуктор сказала заплатити йому 8 гривень - хлопець дуже сильно здивувався.

 - Ця ситуація є підтвердженням того, що усі люди не до кінця проінформовані, - каже чоловік. - Тому, для початку, потрібно донести всю інформацію до людей. - Ми закликаємо усіх свідомих тернополян приєднатись до нас і прийти на акцію проти завищених тарифів на проїзд.

Нагадаємо, нові тарифи прийняли на засіданні виконкому Тернопільської міської ради у вівторок, 30 жовтня. Діяти вони почнуть з 1 листопада. Для пасажирів, які розраховуються готівкою, проїзд становитиме 9 грн у маршрутці, 8 грн у тролейбусі. Тоді як раніше було 5 і 4 відповідно. Дешевше їздитимуть власники персоніфікованого електронного квитка та карти тернополянина. Таким чином Тернопіль знову б’є рекорди, встановивши найвищі тарифи за проїзд у громадському транспорті в Україні. Соцмережі вибухнули обуренням з приводу такого рішення виконкому, користувачі пишуть, що таке підняття тарифів є невиправданим, адже наше місто не є великим і маршруткам не доводиться долати великі відстані.  Таке «покращення»  суттєво б’є по кишені тернополян. Адже зарплати у нашому місті одні з найнижчих у країні. До того ж із ростом ціни за проїзд якість перевезення не покращується. Пасажири масово нарікають на хамство водіїв, бруд у маршрутках та їх поганий технічний стан.

Також у Тернополі триває флешмоб #пішки_на_роботу, який ініціювала редакція "20 хвилин". На вихідних закликаємо далі ігнорувати маршрутки та тролейбуси і ходити пішки!
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Viktor Dombrovskiy

    Народ морально та фізично не готовий до 100% бойкоту маршруток + пізня осінь із своїми погодними умовами спонукатиме більшість їздити все тими маршрутками. Мешканці міста, переважна кількість, навіть теоритично відкидають перспективу пересісти на велосипед щоб їздити на роботу.ВІдразу шукають різні відмазки.
  • Ваха

    В тернополі найнижча Зарплата по Україні, а проїзд найдорожчий..!
  • Діонісій

    завтра подивимось, хто тут говорить, а хто прийде? я пішкарусом з "Дружби" , судячи про статтю про черги в дозвільному про оформлення карток тернополянина, багато людей не буде :( але сподіваюсь, що буде багато !
  • Мар'яна Пантелеймін

    Я думаю все почнеться з майдану але з понеділка перекриють вулиці і то в час пік коли всі їдять на роботу в школу.... і не лише в центрі а на всіх масивах центральні вулиці  щоб  зупинити весь Тернопіль

    Наталія Грицишин reply Мар'яна Пантелеймін

    Мар'яна Пантелеймін то дійсно дієво
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up