Партнер рубрики Події

Тернополяни - проти супутникових антен на фасадах будинків

Тернополяни - проти супутникових антен на фасадах будинків
Демонтувати супутникову антену із фасаду будинку № 37 на вулиці Руській - петицію із такою вимогою подали небайдужі тернополі до міської ради міста.

 - Житловий будинок на вул. Руській, 37, зокрема, — пам’ятка архітектури місцевого значення 1912 року, охоронний номер 247 — особливий: його серцевидний фронтон одразу впадає у вічі поціновувачам файного міста й туристам, що залюбки фотографують перлини архітектури Тернополя, - пише у своїй петиціїї її ініціатор Микола Василечко. - На жаль, на фасаді будинку просто на фронтоні встановлено аж дві супутникові антени, більша з яких зовсім перекриває цю унікальну архітектурну родзинку. 

Тож ми поцікавилися у тернополян, як вони вважають, чи місце "тарілкам" на вулицях нашого міста? Здебільшого тернополяни підтримують цю ініціативу.

 - На центральних вулицях, де в нас ще більш-менш старі будівлі,  справді такі речі виглядають некрасиво, - погоджується студент Іван Березняк. - Однак варто поцікавитись, чому про це не подумали, коли встановлювали її? Попередити було легше, аніж тепер демонтувати.

Відео дня

Однак тернополяни також кажуть, що встановлення тарілки - особиста справа власника житлової площі. Тож про те, що тарілку там встановлювати не варто, бо це псує вигляд фасаду, треба було спочатку думати. Хто тепер відшкодує витрачені на монтаж кошти? 

 - Та й, знаєте, викликати зараз "вишку", домовитися із майстрами, щоб прийшли, - все вартує грошей, - каже пенсіонер Василь Петрук. - Якщо міська влада дасть гроші на ці роботи,  а ще на монтаж тарілки зсередини двору, то так. Бо в іншому випадку найлегше скинути відповідальність на власника житла. Але ж хтось свого часу це дозволив.

Тож тернополяни пропонують просто на майбутнє заборонити встановлювати такі "тарілки" на фасадах будинків, збудованих до Другої Світової.
Петицію подали 4 лютого, зараз її підтримав вже 31 тернополянин.

Якщо ви також "за" таку ініціативу, то віддати свій голос можете за посиланням - http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/175

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up