Партнер рубрики Події

Тернополяни судяться через "Межигір'я" біля Дальнього пляжу

Тернополяни судяться через "Межигір'я" біля Дальнього пляжу
Скасувати розпорядження екс-губернатора Тернопільщини Валентина Хоптяна про виділення у довгострокове тимчасове користування земельної ділянки, що неподалік "Дального пляжу" вимагають п'ятеро тернополян. Вони оскаржують рішення екс-голови ОДА у Тернопільському адмінсуді. Земельну ділянку площею 0,33 га, яка стала предметом судового спору, виділили директору “Креаторбуду” Ігорю Гуді в оренду терміном на 49 років.

Перше судове засідання відбулося зранку 22 липня.

На ньому підприємця-забудовника не було. Він, до слова, виступає лише "третьою особою зі сторони відповідача". Третіми особами є також ДП "Тернопільське лісове господарство" та обласне управління лісового і мисливського господарства. Головний же відповідач - Тернопільська обласна державна адміністрація.

Представник від ОДА не підготував документів для розгляду у суді, які б підтверджували законність надання в оренду скандальної земельної ділянки.

Відео дня

Відтак, суддя Петро Баб'юк відклав розгляд справи до першого серпня та зобов'язав представника від "білого дому" надати весь перелік документів.
Між іншим, присутніх на суді журналістів здивувала реакція представника ОДА стосовно дозволу на ведення фото- та відеозйомки засідання. Він єдиний виступив проти цього.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олена Степанова

    Підставою для видачі оскаржуваного розпорядження були :заява Гуди І.Б., погодження обласного управління лісового і мисливського господарства, згода ДП "Тернопільське лісове господарство". Мене, як представника позивачів дивує позиція відповідача та третіх осіб. Зокрема дивує явна неповага до суду зі сторони третьої особи Гуди І.Б. Отримавши позовну заяву та ухвалу про відкриття провадження 9 липня 2014 року, Гуда І.Б. не з"явився в судове засідання, не забезпечив і присутність свого представника, не повідомив суд про причини неявки. Ще більше мене здивувала позиція представника ТОДА. По перше не визнавши позов представник ТОДА не подав жодного заперечення, хоча ухвалою суду його  до цього зобов"язали. Така поведінка службовця органу державної влади нагадує вислів "А Баба-Яга проти". Жодної мотивації, жодного посилання на нормативно-правові акти. Підозрюю, що представник ТОДА або не має юридичної освіти, або його фаховий рівень підготовки дорівнює нулю. Треті особи на стороні відповідача не були надто оригінальними. Вони також без жодних пояснень, жодної мотивації та посилань на нормативно- правові акти заперечили проти позову. По суті справи хочу зазначити наступне. Відповідно до ч.4 ст.18 Лісового Кодексу довгострокове тимчасове користування лісами державної та комунальної власності за погодженням з постійними користувачами лісами та органом виконавчої влади з питань лісового господарства Автономної Республіки Крим, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства. Центральним органом виконавчої влади що реалізує державну політику у сфері лісового господарства є Державне агенство лісових ресурсів (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/458/2011). Державне агенство лісових ресурсів такого погодження не надавало. Тільки одне це свідчить про незаконність розпорядження екс-голови ТОДА Хоптяна.

  • Роман

    Вішати цих злодюх і суддю разом з ними!

    Роман reply Роман

    *злодюг

    Олена Степанова reply Роман

    ну в данному судовому засіданні суддя діяв чітко у відповідності до вимог КАСУ, чим мене здивував. На моїй практиці таке зустрічається дуже рідко нажаль

    Р.В. reply Олена Степанова

    коли слідуюче засідання? по можливості підійду Вас підтримати (морально)...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up