Тернополянка пропонує розширити послуги ЦНАПу - щоб видавав закордонні паспорти

Тернополянка пропонує розширити послуги ЦНАПу - щоб видавав закордонні паспорти

Петиція "Прийом документів і видача ID-карт і закордонних паспортів ЦНАПом м.Тернопіль" з’явилась у Єдиній системі місцевих петицій 17 лютого. 

 

 

 

"15 лютого 2017 року Європейський парламент затвердив механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн, - пише авторка петиції Катерина Кондратюк. - За прогнозами експертів, до середини літа Україна має реальні шанси отримати омріяний безвізовий режим з європейськими країнами. 
Проте, безвізовим режим діятиме лише для громадян, які мають біометричні закордонні паспорти. 
Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк підтверджує, що безвіз призведе до сплеску попиту на нові закордонні паспорти. 
Щоб уникнути ажіотажу з оформленням нових паспортів, в жовтні 2016 року 
внесли зміни до законодавства, які дозволяють ЦНАПам міст приймати документи і видавати закордонні паспорти та ID-карти шляхом прямого доступу до Єдиного державного демографічного реєстру. 
Зараз за кошти міських бюджетів вже закуплене необхідне обладнання в містах Луцьк, Київ, Львів, Одеса, Кривий Ріг, с. Олександропіль Дніпропетровської області, Маріуполь, де вже видаються закордонні паспорти та ID-карти. Багато інших міст на різних етапах закупівлі цього обладнання. Потреба в додаткових станціях виникла тому, що існуючі потужності ДМС були розраховані тільки на закордонні паспорти, а з введенням ID-карт робочих станцій не вистачає. Так, ДМС м. Тернопіль записує в чергу на закордонні паспорти на липень 2017 року. 
Крім додаткових повноважень, органи місцевого самоврядування отримали і значне фінансування, адже 70% від адмінзбору за видачу закордонних паспортів надходить саме в місцеві бюджети. Відповідно, за 2016 рік бюджет м. Тернопіль отримав 11 609 949,47 грн. надходжень, в той час коли громадяни міста не отримують належного сервісу через нестачу обладнання і змушені звертатись в ДП "Документ", послуги якого є значно дорожчими. 
Для вирішення даного питання потрібно: 
1. Передбачити в бюджеті Тернополя кошти на придбання необхідного обладнання. 
2. Провести тендер для закупівлі обладнання. 
3. Встановити дане обладнання в ЦНАПі м.Тернопіль, отримати доступ до ЄДДР. 
4. Розпочати прийом і видачу закордонних паспортів та ID-карт у м. Тернопіль. 
Сьогодні саме міська рада має усі повноваження і фінансування сприяти здійсненню мрії тернопільчан про безвізовий режим. Крім того, оформлення паспортів у ЦНАП збільшить надходження у місцевий бюджет". 

Підтримати петицію можна упродовж 30 днів з дати опублікування. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Dennis Kuznetsov

    За рахунок чого зростають доходи місцевих бюджетів? Пояснення за посиланням:

    http://decentralization.gov.ua/news/item/id/4381

  • Dennis Kuznetsov

    За рахунок чого зростають доходи місцевих бюджетів? Пояснення за посиланням:

    http://decentralization.gov.ua/news/item/id/4381

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up