Партнер рубрики Події

Тернополянка уже третій день голодує під стінами суду (ОНОВЛЕНО)

Тернополянка уже третій день голодує під стінами суду  (ОНОВЛЕНО)
  • Оксана Мищишин і вдень, і вночі голодує під стінами Апеляційного суду Тернопільської області.
  • Її громадянського чоловіка Юрія звинувачують у зберіганні наркотиків. Зараз він у чортківському слідчому ізоляторі.
  • Жінка каже, що він не винен. Але для початку вона хоче, щоб його хоча б відпустили в лікарню, оскільки йому потрібна медична допомога. 

Чоловіка Оксани Мищишин звинувачують за 307-ю статтею (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів - прим. ред). Під час обшуку помешкання 11 січня, за словами пані Оксани, правоохоронці нічого не знайшли. 

- У них є свідок, якого ніхто не бачив. Але з його слів, мій чоловік пригощав його наркотиками, - продовжує жінка. - Мого чоловіка 18 січня з реанімації забрали представники поліції. Лікар був проти, але його ніхто не слухав. В мого чоловіка гіпертонічний криз, дуже високий тиск. Його забрали під варту на два місяці, поки йде слідство. Сказали, що його затримали, бо він впливатиме на того свідка, якого він навіть не знає. 

Чоловік голодує уже 15-й день, 10 діб - на сухому голодуванні. Оксана Мищишин хоче, щоб її чоловікові наразі змінили запобіжний захід на домашній арешт, щоб він зміг лікуватись. 

- Нехай навіть під конвоєм, але, щоб його доставили в лікарню, - додає пані Оксана. - Бо в нього 1 лютого був приступ епілепсії і в нього побита голова ззаді. Це бачили і в суді, і прокурор, коли його забрали з лікарні. Але крім адвоката на це ніхто навіть не звернув увагу. 

Також, за словами пані Оксани, після затримання правоохоронці не провели жодних експертиз ні з накрології, ні з психіатрії, не зробили і рентгену легень. І без цього всього його прийняли у слідчий ізолятор. 

Як розповідає жінка, її громадянський чоловік раніше був судимий, саме тому до нього правоохоронці ставляться упереджено. Але пані Оксана переконана, що її чоловік не має жодного стосунку до наркотиків. 

- Ми не одружені, але рік живемо у громадянському шлюбі, - розповідає тернополянка. -  А в суді сказали, що він соціально небезпечний, агресивний, не працює і не одружений. За їхніми словами, він нікому не потрібен. Він офіційно не працює, але він виготовляє меблі. У нас вдома усі меблі зроблені його руками. Також він встановлює двері та вікна. Він повністю забезпечує сім'ю. І під час суду йому в наручниках робили кардіограму серця, лікарі були в шоці. Я дуже переживаю за його життя. Він мені потрібен і, якби він був винен чи такий, як про нього кажуть, то я б не мерзла тут і не голодувала. 

За словами пані Оксани, охороні в суді сказали не пускати жінку всередину та не давати ні чаю, ні кип'ятку. 

Затримали небезпідставно

В прес-службі апеляційного суду повідомили, що чоловіка підозрюють у незаонному збуті амфетаміну. Заслухавши доводи усіх сторін, колегія суддів з’ясувала, що пан Юрій обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, а саме у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 309 КК України.

- При цьому надані стороною обвинувачення докази, а саме показання свідка та висновок судової експертизи підтверджують, що підозрюваний незаконно придбав, зберігав і збув психотропну речовину, виготовлену за попередньою змовою іншими особами, відносно яких також здійснюється досудове розслідування у межах даного провадження, - йдеться у повідомлення прес-служби.

До того ж, підозорюваний перебуває на обліку у Тернопільському обласному наркологічному диспансері через розлад психіки і поведінки внаслідок вживання опіоїдів, раніше неодноразово судимий. В тому числі за скоєння злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів. 

- Колегія суддів дослідила наявні у справі медичні документи підозрюваного, однак доводи сторони захисту про неможливість його перебування під вартою не підтвердились, - кажуть у прес-службію. - Відповідно до витягу з медичної карти стаціонарного хворого, підозрюваний дійсно 17 січня 2018 року поступив у лікарню, однак того ж дня був виписаний у зв'язку з покращенням стану здоров’я.

Також, у висновку вказано, що напередодні, 16 січня 2018 року, він тричі викликав бригаду швидкої допомоги, отримував лікування, але від госпіталізації відмовлявся. Тому на підставі виданої медичною установою довідки чоловік може перебувати в слідчому ізоляторі.

Крім того, в ухвалі Апеляційного суду роз’яснено, що за наявності об’єктивних даних про неможливість перебування підозрюваного під вартою, він та його захисник вправі подати клопотання про зміну запобіжного заходу на більш м’який, надавши слідчому судді підтвердження усіх відомостей стосовно особи підозрюваного.

Також, у прес-службі повідомляють, що 5 лютого після проголошення повного тексту ухвали у режимі відеоконференції громадянська дружина підозрюваног голодування припинила.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    він заради неї пішов би на такі жертви
  • прес-служба

    Вельми НЕешановна авторко! Співмешканець добродійки Оксани 4 рази судимий за розповсюдження наркотиків і сам перебуває на обліку в обласному наркодиспансері. Його було затримано під час продажу амфетамінів підліткам. Чому ви 3 хв. поговорили з Оксаною, але не поцікавились в прес-службі Апеляційного суду суттю справи? Ви читали Кодекс журналістської етики? Це і є виважена оцінка і об'єктивність?

    Андрій reply прес-служба

    навіть, якщо і так, то це не дає права вам обзивати людину

    Андрій reply прес-служба

    тут текст не про справу, а про те, що жінка голодує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up