У Тернополі виділили 2 мільйони на будівництво нових бюветів: де можна буде безкоштовно набрати воду

У Тернополі виділили 2 мільйони на будівництво нових бюветів: де можна буде безкоштовно набрати воду
  • Тернополяни кажуть, що бювети, у яких можна набрати питну воду, в місті потрібні, але чи будуть вони працювати безперебійно?
  • У жовтні 2019-го новий бювет облаштували на бульв. Куліша. Понад два місяці воду в ньому набрати не можна, бо він не працює, скаржаться тернополяни.
  • Міськвиконком виділив гроші на облаштування ще кількох у різних мікрорайонах міста. Коли їх встановлять та чи відремонтують старий, читайте в матеріалі. 

Проєкт рішення про виділення коштів на будівництво бюветів у Тернополі затвердили на засіданні міськвиконкому, яке відбулось 26 лютого. 

Відповідно до титульного списку, у місті планують встановити кілька споруд для набору води за такими адресами: 

  • Бульвар Данила Галицького,
  • Сквер на вул.Богдана Лепкого 

    Відео дня
    /li>
  • Бульвар Симона Петлюри

  • Вулиця Лучаківського. 

На все це з міського бюджету виділили 2 млн грн.  Найбільше коштів - майже, 1,5 млн грн у проєті призначено для будівництва бювету на бульв. Данила Галицького.

Що з бюветом на Куліша?

У титульному списку будівництва є пункт і про бювет на бульварі П. Куліша. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року відбулось урочисте відкриття бювету. Його освятили та навіть перерізали стрічку. Витратили на будівництво 1,3 млн грн з міського бюджету. 

Але вже за місяць вода із одного крана текти перестала. Згодом на деякий час водопостачання відновили, але зараз води знову немає.На Куліша новий бювет вже не працює: коли його відремонтують

- Було таке урочисте відкриття бювету на Куліша, його освятили, тут завжди були величезні черги, знаємо, що на будівництво витратили чималу суму, але зараз він не працює, - говорить тернополянка пані Олена.

У проєкті рішення вказано, що на будівництво – модернізацію системи очистки води бювету на бул. П.Куліша з міського бюджету виділили ще 100 тисяч грн. Але коли його відремонтують, наразі невідомо. 

- У процесі експлуатації бювету у зв'язку із великим використанням води населенням почали забиватися фільтри, що спричиняло тимчасову зупинку у роботі бювету, - повідомляють у пресслужбі Тернопільської міської ради. Спеціалісти обстежили об'єкт і рекомендували встановити систему додаткової очистки фільтрів.

Де в Тернополі можна набрати воду

В управлінні також нагадують, що вода з колонок-качалок призначена лише для побутових цілей, а не харчових.

Список адрес колонок-качалок:

Вул. Бережанська, вул. Карпенка,3а, вул. Дружби, 1, вул. Київська,3а, вул. Коновальця,20, вул. Куток,16, вул. Лесі Українки,35, вул.Корольова.10, вул. Кл.Савури, 11, вул. Тернопільська, 54, вул. Микулинецька,48, вул. Стуса,6, вул. Тарнавського,2, вул. Чалдаєва,1, вул. Чумацька, 25, вул. 15 квітня ,5, вул. Яблунева,3, вул. Фестивальна, 20, вул. Лучаківського,10, вул. Молодіжна ,14, вул. Героїв Крут,11, пр-т Злуки,55, вул.Над Яром, 8, вул.Дружби,6. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юра Юськів

    Для чого взагалі потрібні ці бювети, якщо з них тече не питна, а технічна вода?
  • Світлана Гуменюк

    Краще б школу добудували в Кутківцях

    Владимир Шилов reply Світлана Гуменюк

    УкроШЛ ЮХИ в этих бюветах подмываются, а ВЫТЫРАНЫ АТО потом эту воду пьют со стекломоем! Это ЭКОНОМИЯ!
  • Віталій Володимирович

    Дідусі з бабусями будуть ночувати біля тих бюветів , ти не можеш набрати води хоть кружку , бо бабця кричить що стоїть з 5ї ранку .

    Владо хватить знущатися з людей , ми не клоуни , а ти чебурашка )
  • Tatyana Kisel

    В статті написано: Для ремонта бювета на Куліша віділили 100тисяч,а коли він запрацює-невідомо. Це круто! Так в нас все відбувається,бювет не працює,відповідальних немає,строки ремонту не визначені... А ви,люди,чекайте на нові бювети,на які витратять шалені кошти,і які можливо будуть працювати,а можливо через два місяці відпрацюють своє...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up