Партнер рубрики Події

“Востаннє я малювала в школі”: у Тернополі проводять арт-терапії для пенсіонерів

“Востаннє я малювала в школі”: у Тернополі проводять арт-терапії для пенсіонерів
  • Впродовж кількох годин 7 учасниць проекту "Арт-терапія" взяли участь в образотворчому майстер-класі.
  • Пенсіонерки малювали картину під керівництвом художника-аматора Рустама Давлетова.

Для тернополян літнього віку в Тернополі вже не вперше проводять арт-терапію. 

Цей проект організували працівники  Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення. 

Відео дня

    - На безкоштовній основі ми домовляємось із художниками і вони проводять майстер-класи для наших учасниць, - каже інструктор з трудової терапії Тернопільського територіального центру захисту населення Неля. - У нас є дуже багато бажаючих спробувати свої сили у малюванні. Хоч у них і немає досвіду, але це їх захоплює і розслабляє.

Всього за декілька годин люди, які ніколи раніше не малювали, встигають створити повноцінну картину. Пишуть картини, які вибирає Рустам Давлетов.

   - Я займаюсь вже чотири роки такими майстер-класами. І постійно стараюсь долучатись до соціальних проектів, зокрема роботи з пенсіонерами, - розповідає художник. - Пенсіонерки дуже творчі і з ними цікаво співпрацювати. Я думаю під час майстер-класу вони трошки повертаються в дитинство.

Пенсіонерка пані Марія розповідає, що востаннє вона малювала ще в школі.

   - Я дуже задоволена, що малюю. Мої подруги із соціального центру приходили із арт-терапії такі щасливі, що я вирішила і собі спробувати, - каже пенсіонерка. - Я повішаю картину на стіну і буду любуватись.

Художник пояснює, що це не просто майстер-клас, а цілий творчий процес. Дехто приходить, щоб написати картину, яка буде прикрашати його дім, а хтось просто розслабитись і відволіктись від буденних проблем.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up