Як бавлять тернополян продавці чудомасажерів

Як бавлять тернополян продавці чудомасажерів
Такими масажерами нібито оздоровлюють очі. В переліку хвороб, з якими бореться техніка, катаракта, глаукома, короткозорість та ін.

Близько 14 тис. грн. витрачають тернополяни на придбання чудомасажерів від японських та корейських вчених. Перед покупкою упродовж десятка сенсів людям розповідають та демонструють роботу потрібного масажеру, усіляко їх бавлять

Якщо хтось хоче глянути, як 70-річні бабці на «оздоровчих» заняттях танцюють під «Василину» у залі, прикрашеному повітряними кульками та метеликами, може вирушати у салон на Крушельницької.

Там облаштувалась нова відносно для Тернополя фірма NovuMedical, яка  за допомогою трьох масажерів обіцяє лікування чи не усіх хвороб. Щоправда, сеанси теоретично мають закінчитись придбанням тернополяними чудо-масажерів від японських та корейських вчених. А до остаточної покупки потенційним покупцям показують, як користуватись диво приладами.

І хоч Тернополю уже не звикати до чудо-масажерів, матрасів, брослетів то закордонного виробництва – китайського, корейського, японського, чи вітчизняного, до рятівних пігулок від усіх хвороб, тернопільські бабці та дідусі з легкістю прощаються із відкладеними, позиченими 14-ма тисячами гривень за прилад. Люди свято вірять у те, що покращують собі здоров’я за допомогою приладів.

Відео дня

Купують по три масажери

Нещодавно у редакцію звернулась тернополянка. Жінка розповіла, що її батько уже певний час ходить на якісь заняття з масажерами. І уже збирався «забронювати» собі один із чудо пристроїв – масажер у вигляді комірця на шию «Top Relax». «Бронь» являє собою 2200 грн завдатку за масажер, а решту клієнт має віддати до двох місяців. Повні вартість – понад 13 500 грн.  Якщо у фірмі дають знижки, то можна придбати масажер і «всього» за 10900.

- Жодні аргументи не діють, - розповідає  Олена К. –  Батько не хоче розповідати, де він дізнався про цю контору, як давно туди ходить.  І, відколи я дізналась про ту затію і не дозволила викинути дарма гроші, переживає, аби його не вигнали. В них там така система – проводять 25 безкоштовних занять, під час яких користуються тими масажерами і водночас  «впарюють» їх.  Можливо, там використовують якісь техніки навіювання. Все це дуже підозріло.

Чи «впарюють» і що саме, ми  спробували роздивитись, вирушивши за вказаною жінкою адресою, із своєю легендою – бабці, яка наслухалась від подружки про чудодію, у подарунок на ювілей.  Розшукувати довго не доводилось – перед зачиненими дверима на час нашого приходу вишикувалось близько десятка тернополян. Причому, не лише пенсіонерів. Були й жінки від 45 років. Більш контактними були таки люди старшого віку.

- Ой, а ви вперше тут? Ой, а бабці подарунок хочете? Ой, о це то буде гарно, -  каже одна із літніх панянок. – Ви навіть собі не уявляєте! Я вже все придбала – і  масажер -комірець для шиї, і масажер для очей, і масажний коврик (кожна річ по 13-14 тис. – прим. ред.). Ви ж розумієте, треба постійно робити масаж. Тільки тоді буде користь. За один раз нічого не зміните. Тепер от ходжу сюди, бо ще онучці купити. Ви б собі теж придбали коврик. Ви ж молоді, ліниві, не будете півгодини сидіти, поки працюватиме масажер, а так на коврик лягли собі наніч і все. Але, на жаль, їх зараз нема.

На наше зауваження, що 13-14 тисяч  - це в Тернополі часто кількамісячна зарплата і знайти їх десь відразу, дорогувато, жінка заспокоїла.

- А молодим  можуть дати в кредит, -  зауважила старенька. – то от нам, бабцям і дідусям не дадуть, бо нема гарантії. А молодим дають.

Далі 70-річна жінка розповіла про …іонізацію, нанотурмалін та інші дії і чудоелементи. Про ті ж речі, такими ж фразами, ми пізніше дещо почули і від адміністраторів.

Бавлять своїх пацієнтів

Як тільки відчинились двері, жінки та чоловіки весело ринули у середину на «процедури». «Процедурні» - доволі веселі приміщення – повітряні кульки, метелики на стелі. При вході люди почали ж  відразу одягати бахіли. Нам, як новачкам, сусіди з черги порадили присісти і зачекати, поки підійдуть адміністратор чи інші працівники. Самі ж у той час відмічались у адміністратора, яка, як у супермаркеті, проводила сканером по номерочках у «картках пацієнтів». Дехто із них уже під час відмічання починав підстрибувати. Така «радість», як ми зрозуміли пізніше, була реакцію на музику. Адже після відмічання деякі бабці відразу ж затанцювали. Далі під команди однієї з юних працівниць бабці та дідусі, почали роботи зарядку, міні-масаж одне одному на спині, як у дитсадку, повертаючись то в одну сторону, то в іншу. Весело було як тернополянам, так і ведучій.

Далі, мікрофон уже взяв хлопчина, не забувши закликати людей подякувати «ведучій» за чудову зарядочку, почав розповідати про необхідність постійних занять із масажерами. Мовляв, якщо хвороба хронічна, то один-два рази нічого не змінять. А «пацієнти» у той час почали розповідати про свої болячки і ефект, який відчувають після масажів. Загалом, все це дуже нагадувало клуб за інтересами – для стареньких чи для самотніх, яким дали можливість поспілкуватись та розважитись.

Поки  публіку відверто бавили, адміністратор підійшла і до нас. Розпитували ми про той же масажер у вигляді комірця. Дівчина розповіла, що прилади розробили японські і корейські вчені. Розповіла, як це працює і з чого складається. На питання про проти покази, перечитала перелік – підвищена чутливість, алергія невідомого походження і т.д. Запевнила, що навіть при онкозахворюванні можна користуватись, але просто не накладати його на місце, де була пухлина. Та запевнила, що «наша бабця»  навіть про остеохондрозі, вибитій колінній чашці та  високому тиску може  спокійно користуватись цим приладом.

Чи є цій ситуації якісь елементи навіювання, через які «пацієнти» швидше в горло вчепляться тому, хто натякне на обман, аніж перестане ходити на процедури, ми поцікавились у фахівців.

- Якби таким же методом тернополянам рекламували програми здорового стилю життя і підкріплювали це у такому ж клубі, то б пенсіонери і решта були здорові, - каже психолог консультативного відділення обласної клінічної психоневрологічної лікарні Олександра Ніздрань. – Та НЛП- навряд чи тут є. Більше схоже на "бомбардування любов'ю". Ця  технологія містить кілька етапів. Спочатку - "прив'язка". Масажують, опікують, обнадіюють. Потім вони там всі здружуються.  Формується спільнота. Потім, приміром так в пірамідах роблять, підставні особи запевнюють всіх, як вони чудесно оздоровились, які прекрасні масажери і т.д. А в пірамідах встають на зборах і розповідають, скільки вони грошей заробили. Технологія та сама. Мета - продати більше того товару за божевільні гроші. Люди потім свято вірять, рекламують на кожнім кроці продукцію. І самі купують.

Читайте також: Без консультації з лікарем масажерів не купуйте

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up