Таємне засідання земельної комісії в міськраді

Таємне засідання земельної комісії в міськраді

У земельній комісії міської ради кадрові зміни: призначили нового секретаря. Щоправда, скликав комісію не її голова, як це передбачено регламентом міськради, а сам мер, а засідали тишком-нишком в післяробочий час, і не усі

Всупереч регламенту на прохання міського голови Сергія Надала (як пояснили в міськраді — авт.) 13 лютого о 18:00 відбулося таємне засідання земельної комісії. 
Комісію скликали не з ініціативи її голови - депутата від Об‘єднання «Самопоміч» Андрія Шкули й частини членів. Прийняли на ній важливе кадрове питання: зняли з посади тимчасово виконуючого обов'язки секретаря комісії представника ВО «Свобода» Романа Навроцького та обрали секретарем комісії депутата від ПП «Громадський рух «Народний контроль» Володимира Бліхара. Джерела,  наближені до міської ради, пояснюють, що такі кадрові маневри потрібні, аби протягувати питання, які блокує голова комісії. 

  

Відео дня

«Через коліно нагинають депутатів»

Внести на розгляд комісії кадрове питання запропонував депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Артимович. Загалом на цьому засіданні з восьми учасників були присутні п'ять: Андрій Артимович, Володимир Бліхар, Любомир Балук, Володимир Гринда та Тарас Серетний.

Про причини термінового зібрання комісії розповідає депутат Володимир Бліхар.

  • У нашій комісії склалася доволі нездорова ситуація з певними питаннями по сервітутах (право на обмежене користування земельною ділянкою, - прим. авт.), які діставалися з-під поли і роздавалися та продавалися за незрозумілою схемою, — розповідає про причини термінового зібрання комісії депутат Володимир Бліхар. - Тому я вважаю, що сьогодні це вже набридло усім нормальним людям, які мають клепку в голові. Я промовчу, де інколи відбуваються комісії, і як через коліно “нагинають” депутатів, тому що комусь щось треба. Але я скажу, що такого більше не буде. ​

Пан Бліхар також зазначив, що ця комісія зібрана виключно через внутрішню потребу комісії, і тут жодної політики немає.

  • Якщо ви напишете, що комісія збиралася і тут були якісь незрозумілі питання, і це бунт, то я вам обіцяю, що я особисто кину всі сили на «RIA плюс», — зазначив Володимир Бліхар.

 

Правоохоронці мають дати оцінку

На засіданні також був присутній секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада. 

  • Я також не знав, що відбувається таке засідання комісії. Дізнався випадково від колег, які там були присутні, - коментує пан Шумада. - Оскільки я в цей час був ще на робочому місці, я завітав до них. Тому й був присутній на засіданні. Оцінку легітимності даного засідання повинні давати правоохоронні та судові органи. 

Однак попри це все, Віктор Шумада на цьому засіданні колегам нагадав норми регламенту та положення самої комісії. 

  • Колеги продовжували збори і розглядали питання, які вважали за потрібне, - каже він. Окрім кадрового питання присутніми депутатами ради було рекомендовано в найближчий термін провести засідання комісії для того, аби розглянути ряд питань, що накопичилися.

Ручне зібрання комісії – неприпустиме!

Комісія, яку скликав міський голова – нелегітимна, вважає голова земельної комісії Андрій Шкула. 

  • Кадрові рішення в комісіях - цілком нормальні явища, - каже Андрій Шкула. - Але не нормально, коли такі комісії збирають тишком-нишком і за проханням міського голови, а саме так і було, згідно з поясненнями працівників міськради. Є Закон, який передбачає певну незалежність депутатів від міського голови, є регламент міськради та положення про комісію, яке визначає, що саме голова комісії організовує її засідання. Тому коли хтось в ручному режимі скликає депутатів і вони збираються в післяробочий час для якихось кулуарних рішень — це страшно. Вранці того самого дня комісія, на якій було шість із восьми членів, уже проводила свою роботу. Я оголосив перерву до 11.00 четверга. Заперечень не було, так само як і пропозицій кадрових змін. А вже ввечері почались ось такі маневри. Цікаво, що таємне зібрання і «обрання секретаря» відбулось після оприлюднення фальшування містобудівної документації. Кожному депутату я розіслав графічне порівняння, як нищать парки і зелені зони, а також оприлюднив ці дані в соцмережах. Після цього почалось... До речі, на майбутній сесії є питання внесення змін до Генплану. Я вважаю частину тих змін узаконенням дерибанів попередніх років, тому не виносив би його на розгляд комісії. Вочевидь, хтось, зацікавлений в дерибані, знайшов механізм — новий заступник та секретар можуть багато всякого і без голови... На мою думку, до більшості оборудок причетний Сергій Надал і він зробить все аби зміни пройшли.

Досить гостра полеміка зав'язалася з приводу зібрання та рішень комісії і серед користувачів соцмереж. Зокрема, користувачі Facebook припускають, що таке кадрове рішення - помста Андрію Шкулі від міського голови Сергія Надала за те, що пан Шкула оприлюднив фальсифікації міського голови стосовно Генплану міста.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Niko

    в стилі надала
  • Герасимчук Ростислав

    Прийде час !!!
  • Ігор Бойко

    Свині, вішати їх пора

    карачун reply Ігор Бойко

    Свині не винні,це благородні тварини,які  віддають своє життя заради людей,щоб останні не голодували,а деякі ще й пики жирні наїдали,а на рахунок вішати я не сперечаюсь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up