Партнер рубрики Події

Жінка із Заліщиків, яка втратила дитину на 37-му тижні вагітності, вимагає покарання медиків

Жінка із Заліщиків, яка втратила дитину на 37-му тижні вагітності, вимагає покарання  медиків
  • Руслана Замосьна із Заліщиків, що на Тернопільщині, втратила дитину на 37 -му вагітності у липні 2018 року. У трагедії вона звинувачує медиків.
  • Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Однак жінка розповідає, що вже вісім місяців триває судово-медична експертиза.

- Мені важко згадувати ці події, але залишити так цю справу я не можу, - розповідає Руслана Замосьна. - На 36-му тижні вагітності мені діагностували кір, три дні його лікували  антибіотиками, через кілька днів виявили бронхіт, який теж вилікували. І запевнили, що дитинка здорова. З ранку 19 липня я ще чула рухи дитини, в 14.00 я пішла слухати серцебиття - то дитина вже була мертва я народила 21 липня 13.00. дитина мала 3700 і 54 см. А вже на 37-му тижні лікарі повідомили, що дитина завмерла.

Жінку забрали до лікарні в Тернопіль. Через чотири дні вона народила мертву донечку. Пані Руслана запевняє, що якби не халатність місцевих лікарів у Заліщиках, її дитина народилась би здоровою.

Відео дня

Як повідомлялось раніше,  у Заліщицькому відділенні ГУНП в Тернопільській області відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання медиком професійних обов’язків.

Адвокат Руслани Замосьної Андрій Русин переконує, що слідство затримується лише через те, що немає результатів судово-медичної експертизи, без якої розгляд справи неможливий.

- Зараз ми очікуємо результати експертизи, які мають встановити остаточні причини смерті дитини, каже Андрій Русин. - Це довготривале дослідження. Наразі невідомо, скільки це ще триватиме. У межах закону експертизу мають провести за два місяці, але якщо завантажений графік, то може і тривати довше. Проте важливо, щоб її провели грамотно, бо без цього неможливо проводити слідчі дії. 

За словами  начальника відділу комунікації ГУ НП в області Сергія Крети, в управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА створили спеціальну лікарсько-консультативну комісію, яка не встановила вини лікарів у тому, що трапилось із дитиною пані Руслани. Проте слідчі повторно направили справу на розслідування. Для того, щоб це слідство відбулось грамотно, потрібно очікувати результати експертизи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Аліна Кищук

    я вам  щиро співчуваю .
  • Євген

    Перш ніж судити залізьте хоча б інтернет і почитайте чим закінчується кір у вагітних.в росії в кінці минулого року хвора на кір вагітна заразила в роддомі других вагітних і медперсонал.в результаті 6 смертей-сама вагітна з дитиною ще сусідки по палаті і акушерка.всі винні крім неї самої.а може все таки треба було щепитися мамі від кору в свій час і не треба було б шукати зараз винних?це щастя що біля неї ще інші кір не підхватили
  • Микола Олійник

    Згідний
  • Віктор

    Звичайно дуже жалко матір і дитинку та завжди звинувачувати лікаря легше ніж проаналізувати чому дитинка померла чому вагітна захворіла кіром може почати чому жінка не пройшла щеплення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up