Партнер рубрики Події

"Знайомтесь - ваш коп": часто викликають одинокі бабусі - патрульна Наталія Катерняк

"Знайомтесь - ваш коп": часто викликають одинокі бабусі - патрульна Наталія Катерняк

"20 хвилин" спільно з управлінням Патрульної поліції Тернополя розпочала проект "Знайомтесь – ваш коп", у рамках якого ми розповідатимемо цікаві історії про тернопільських патрульних.

У попередній публікації ми розповідали про боксерку Марʼяну Москалюк, яка перед службою у патрульній поліції працювала у охороні торгового центру.

Теперішня історія – про 32-річну тернополянку, маму двох дітей Наталію Катерняк

До роботи у патрульній поліції жінка 10 років працювала у косметичній компанії, намагалась створити свій бізнес.

Відео дня

– У мене освіта магістра зі спеціальності банківський бізнес. Навчалась у ТНЕУ, – каже Наталія. – Але за спеціальністю я не працювала, бо виховувала дітей. У мене їх двоє – 10-річний хлопчик і 13-річна дівчинка.

Хоче зробити місто безпечним

У вільний час жінка читає українську художню літературу. Серед улюблених авторів – Ліна Костенко та Галина Вдовиченко. Улюблений твір – «Півʼяблука» Галини Вдовиченко. Окрім того Наталія любить подорожувати з подругами.

– Я маю трьох хороших коліжанок і ми любимо подорожувати Україною, – розповідає Наталія. – Кожного кварталу ми їдемо у якесь місто. Наразі ми обʼїздили уже половину країни до Дніпра. Поки катаємось Західною Україною.

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Подруги об’їздили усе Закарпаття. Жінка каже, що обожнює кататись на лижах.

– Я – за активний відпочинок, активні види спорту, – продовжує співрозмовниця. – Якщо ми їдемо у якесь місто, то йдемо на екскурсії. Повністю його обходимо.

Нова робота активному відпочинку Наталії Катерняк не заважає. А пішла жінка у патрульні, бо хоче, щоб Тернопіль був безпечним.

– Хочу, що моє місто було безпечним і красивим для моїх дітей, – каже Наталія. – Мене ніхто до цього не спонукав. Я дізналась про патрульну поліцію і відразу туди захотіла. Хотіла зробити свій внесок.

Бабусі кличуть на чай

Серед викликів, які надходять у поліцію, є чимало кумедних. Один з таких, пригадує Наталія, був виклик через собаку перед дверима.

– Зателефонували і сказали, що перед дверима лежить велика собака, – розповідає патрульна. – І хотіли, щоб ми її забрали. Ще у нас в місті є веселі бабусі, яким сумно і скучно. Вони викликають поліцію, щоб просто поговорити.

Такі виклики зазвичай вважають неправомірними і, згідно з законом, порушникам виписують постанову, але бабусь поліцейські не карають.

– Які там постанови, коли та бабуся з 1937 року і вона одинока, самотня, – каже Наталія. – Зазвичай вони дзвонять і кажуть, що сусіди шумлять. Ми приїжджаємо, а там нікого немає. Тоді бабусі нас запрошують на чай, котлети. Їм напевно просто не вистачає спілкування.

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Патрульні коректно відмовляють бабусям, щоб ті не образились і йдуть. Найбільш болючі випадки на службі, каже жінка, це смертельні ДТП.

– Коли ми приїжджаємо і бачимо труп, то психологічно все добре, – пояснює Наталія. – Некомфортно і тяжко тоді, коли приїжджають рідні бачать це все – їхні емоції пережити найважче. Ти розумієш, що людині, яка померла, ти нічим не допоможеш, а от рідних можна підтримати.

Попри такі випадки, Наталія ще жодного разу не шкодувала про те, що обрала таку професію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Гнатів Іван

    Одне знаю - Люди надіються, що поліцейські не стануть мусарками....
  • Злобний Троль

    я би вдув. особливу оту білявку яка на нижній фото

    Lordan Julia reply Злобний Троль

    а кому це цікаво?
  • Діонісій

    дівки там симпатичні то факт, як по роботі незнаю, але он одну поліціатнку бачив, то як бааб базарна, переговорить кого хоч, да і по голові може настучати, тіпа пацан з цицьками.

    Anonymous reply Діонісій

    аахххаа дотепники ... молодці
  • Anonymous

    з неї коп такий же самий як консультант з ейвону ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:33 Медбрат з Тернопоя отримав відзнаку від ЗСУ 21:05 На Мазепи збили водійку скутера (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 20:02 Як виглядало озерце «Чайка» в Тернополі 22 та 75 років тому (ФОТО) photo_camera 19:03 Чи можна дарувати дві квітки, що робити з «підкладами» та забобонами: розповідає о. Олексій Філюк play_circle_filled photo_camera Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 Базова військова підготовка, якою замінили строкову службу: хто матиме відстрочку? 17:06 Заборона служби для корупціонерів і ґвалтівників: Рада ухвалила Закон про мобілізацію ув’язнених 16:08 Мама. Ненька. Берегиня, — на Театральному майдані у Тернополі проходить акція на підтримку ЗСУ play_circle_filled photo_camera 15:04 Нехай всі дітки ростуть у мирній країні: в перинатальному центрі вітали новоспечених мамусь photo_camera 14:03 Готуйтесь до заморозків: на Тернопільщині — штормове попередження 13:01 Вишнівецька громада в жалобі: «На щиті» повертається герой Володимир Шкребтан 12:01 Хто зможе отримати «бронь» за новим законом про мобілізацію 11:01 Дякую за життя, найрідніша: тернополяни в соцмережах вітають мам зі святом play_circle_filled photo_camera 10:03 Укрпошта продаватиме на аукціонах посилки, які були незатребувані протягом півроку 09:03 Готуємо заливний пиріг із м'ясом нашвидкуруч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up