На конкурс історій економних подорожей: Львів

На конкурс історій економних подорожей: Львів
На сайті 20minut.ua діє конкурс історій економних подорожей. До вашої уваги - історія №9 від нашої читачки Марії. Ви теж можете прислати свої історії мандрівок і фото - на електронну скриньку [email protected].

Я раджу завітати у місто з ароматом кави.  Місто Львів притягує допитливих та емоційних відвідувачів, перш за все, своєю енергетикою та дружньою аурою, яку створили за десятиріччя доброзичливі львів’яни. Це - місто-історія, місто-музей. Під час екскурсії по Львову ви побачите як змінювались епохи і стилі, зберігались традиції.

Найбюджетніше добиратися на електричці. Вже за 2.5 години ви відчуєте цей загадковий аромат кави та подих часу.

Найперше можна відвідати Високий замок. Високий Замок – найвищий пагорб Львова, – віддавна манить до себе туристів. Зійшовши на цю гору,побачите місто з висоти пташиного польоту. Звідси видно Старе місто з Ратушею в центрі, будинки знаних львів’ян, храми збудовані у різних стилях. Влітку львівські будівлі потопають у зелені, а взимку видно біле покривало, що встеляє старі кам’яні вулиці. На горизонті проступають обриси Головного залізничного вокзалу та стадіону “Арена Львів”…

Відео дня

Тут дуже багато храмів різних часів, і кожен із своєю історією. Бернардинський костел св. Андрія вважається найбільш розкішним з львівських храмів. Не залишають байдужим фрески та скульптурне оздоблення інтер’єру святині. В дворику храму – чудовий закуток середньовічної архітектури. Не залишить байдужою також Каплиця Боїмів, названа на честь своїх засновників. Збудована на початку XVII ст. і збережена до сьогодні в чудовому стані. З каплицею пов’язана легенда про давній підземний хід. Головна Святиня Української Греко-Католицької Церкви. У липні 1700 р. тут було проголошено акт з'єднання Львівської архидієцезії з Римом. Перший храм на Святоюрській горі існував ще за часів давньоукраїнської Галицько-Волинської держави. Його не раз руйнували завойовники, але завжди храм відновлювався. У XVIII ст. він постав у теперішній величі та красі.

 Ще раджу завітати у музей-ресторан «Львівська копальня кави», за адресою пл. Ринок, 10.. Запашний аромат цього терпкого напою чути на цілий квартал.На великій площі першого поверху та підвальних приміщень, Ви можете спробувати кавового напою на різний смак. Тут Ви також знайдете крамнички, в яких за бажанням, зможете придбати каву в зернах або мелену, а також великий вибір сувенірної продукції. В підвальних приміщеннях власники кав’ярні створили унікальну атракцію – єдину в Україні кавову шахту, відвідуючи яку Ви ознайомитеся із унікальним нетрадиційним львівським способом видобутку кави.

   Чи не найпопулярнішою кнайпою міста, яка належить до мережі, на сьогоднішній день є відома у всій країні та за її межами «Криївка». Розташувалося це оригінальне, підпільне кафе за адресою пл. Ринок, 14. Часто відвідувачі, котрі вперше відвідують заклад, годинами марно шукають вивіску, рекламу чи просто вказівники до ресторану. Слід зауважити, що жодного інформаційного знаку про кафе Ви не знайдете, оскільки «Криївками» називали замасковані землянки, в яких проживали воїни УПА, і місце розташування яких не потребувало розголошення, вивіски або реклами. І це насправді так, адже варто лише спитати кого-небудь із перехожих де знаходиться Криївка, як Вам одразу покажуть вхід до ресторану, що розташувався в підвалах, за непримітними на перший погляд дерев’яними дверима старої кам’яниці, одразу навпроти Львівської міської ради.

Львівська майстерня шоколаду – найсолодший заклад міста, був відкритий у 2009 р. З моменту відкриття він залишається одним з найпопулярніших і найвідвідуваніших місць історичного Львова. Ввічливий персонал закладу прийме Ваше замовлення в кав’ярні першого поверху, ознайомить з різними рецептами приготування кави і шоколаду та допоможе підібрати один з авторських тістечок власного приготування. А за великим склом зліва того ж першого поверху, Ви також зможете на власні очі побачити техніку виготовлення та переплавки шоколадних виробів різної форми та величини. Другий, третій та четвертий поверхи повністю переобладнані в єдиний у свому роді «шоколадний супермаркет», який неодмінно вразить Вас найширшим асортиментом шоколадних виробів на будь-який смак.Трішки пройтися і, до речі, можна побачити пам’ятник Леопольду фон Захер-Мазоху.

За бажанням можна відвідати Личаківський цвинтар, бо це не лише кладовище, а справжній пантеон мистецтва та краси, місце, де час зупинив свій хід, де історія кожної окремо взятої особистості різних епох та національностей, яка знайшла тут свій останній спочинок, тісно переплелась в єдине ціле.На території кладовища є поховання таких відомих постатей: Соломії Крушельницької, Івана Крип’якевича, Івана Франка, Станіслава Людкевича, Маркіяна Шашкевича, Володимира Івасюка, Анатолія Кос-Анатольського, Артура Гротгера, Францішека Смольки, Леопольда Левицького, Віктора Чукаріна та ще багатьох інших.

Марія Козловська

від редакції:
До 30 липня чекаємо і ваших ексклюзивних порад та історій про те, куди вигідніше поїхати на море, де відпочити в горах, чи в селі на озері. Приймаємо на конкурс історії про ваші бюджетні подорожі як за кордон, так і по Україні. Головне – опишіть із власного досвіду, у чому вигода та незручність саме такої поїздки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up