На конкурс історій економних подорожей: Замки Закарпаття

На конкурс історій економних подорожей: Замки Закарпаття
На сайті 20minut.ua діє конкурс історій економних подорожей. До вашої уваги - історія №5 від нашої читачки Людмили. Ви теж можете прислати свої історії мандрівок і фото - на електронну скриньку [email protected].

Побачити п'ять замків Закарпаття за два дні – більше, ніж реально! Відомі всім замок Паланок та палац Шенборнів, а окрім того – Ужгородський, Невицький та Сент-Міклош у Чинадієвому – хороший маршрут для поціновувачів середньовічої архітектури. Краще мандрувати на авто, що ми і зробили. Сам маршрут – близько 80 км. Однак дорога на Закарпаття і назад займе близько 800 кілометрів. Найбільша стаття витрат – пальне. Однак якщо зібратися компанією, то вийде дешевше. Переночувати можна в одній із садиб чи готелів, там їх багато.
Перший за маршрутом - палац графів Шенборнів у селі Карпати. Це біля Чинадієва, треба їхати в сторону санаторію “Карпати”, один із корпусів якого і є палацом. Вхід -  10 грн з людини. Але палац цікавий лише ззовні. Всередині – звичайне приміщення санаторію радянського розливу... Зате парк довкола – красивий і великий. 

Наступний замок знаходиться вже в самому Чинадієвому - Сент-Міклош  - невеликий замок, відреставрований лише не першому поверсі, в решті приміщень – картинна галерея робіт сучасних художників. Вхід до замку - вільний. Окремо доведеться заплатити лише за екскурсію, однак працівники замку і безкоштовно в двох словах можуть розповісти цікаві факти, чи провести прихованим тунелем в стінах замку.

Після цього їдемо до Мукачевого – це якихось 17 кілометрів. Найвідоміша споруда – замок Паланок – видніється ще здалеку. Вартість входу – 15 грн. Але крім замку обов'язково ще прогуляйтесь центром містечка. Мукачеве – маленьке, але по-європейськи затишне містечко.
Після того їдемо до обласного центру Закарпатської області – Ужгорода. Місцевий замок знайти неважко, Вхід - 20 грн, і окремо 6 грн доведеться заплатити, якщо захочете відвідати каземати. Замок знаходиться в центрі міста, тож Ужгородом також погуляти треба обов'язково! На набережній Ужа ми найши пам'ятники бравому Швейку та статую Свободи.
А за 11 кілометрів від Ужгорода є руїни Невицького замку. Вхід туди - безкоштовний, однак стіни в аварійному стані, тому потрібно бути максимально обережним.

Відео дня

Previous Next

Людмила Прокопенко

 

від редакції:
До 30 липня чекаємо і ваших ексклюзивних порад та історій про те, куди вигідніше поїхати на море, де відпочити в горах, чи в селі на озері. Приймаємо на конкурс історії про ваші бюджетні подорожі як за кордон, так і по Україні. Головне – опишіть із власного досвіду, у чому вигода та незручність саме такої поїздки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Вдома двоє дітей і все на своїх місцях: тернополянка вчить жінок, як організувати простір 21:02 Пацієнти-воїни однієї з тернопільських лікарень слухають живий виступ Kozak System (ФОТО ДНЯ) photo_camera 20:02 Житель Тернопільщини наклав на себе руки: рідні звинувачують у всьому ТЦК 19:01 Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 18:12 На Борщівщині попрощались із захисником Василем Саманчуком 17:30 Відмовились від випускного і купують дрон для захисників: підтримайте збір школярів з Чорткова 16:50 Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку 16:30 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:04 Відмовився проходити алкотест і пропонував поліцейським кілька сотень доларів: як покарають водія 15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько 14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де обмежать рух транспорту 20 травня 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип 12:07 Дитину збили на пішохідному переході на вулиці Братів Бойчуків 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up