Активіст Іван Ковалик: "Боротьба, розпочата на Майдані, продовжується!"

Активіст Іван Ковалик: "Боротьба, розпочата на Майдані, продовжується!"
  • Ми продовжуємо цикл публікацій про тернопільські обличчя Майдану.
  • Не шкодує, що вийшов на Майдан, активіст «Самооборони Майдану Тернопільщини», співкоординатор Всеукраїнської мережі «Вільні люди» Іван Ковалик. За його словами, боротьба, розпочата тоді, продовжується і сьогодні. Єдине, що б хотілося змінити – це те, щоб люди не загинули.

Нагадаємо, 21 листопада Україна відзначила уже четверту річницю початку Революції Гідності. На думку багатьох учасників Майдану, у 2013-2014 році багато чого не вдалось. Але разом з тим, з тогочасних подій українці винесли багато уроків – приємних і гірких. Чого варта та наука, спробували розібратись й ми. Усім героям публікації, які були учасниками Євромайдану, ми задавали однакові питання. Цікавились: якби повернутись на чотири роки назад, чи вийшли б знову на Майдан? Які уроки винесли? І чи було на Майдані таке, про що ніколи й за жодних обставин не розповіли б своїм дітям.

  — Революція Гідності для мене — це повстання українського духу проти російських сил в нашій державі і проти самої Росії. Це продовження боротьби за незалежність, яка триває декілька століть. Це боротьба за цінності, які заперечує російська авторитарна ідеологія. Ми перемогли на Майдані і фронт перекинувся на «східні барикади». Чи жалію я за наші дії? НІ! Ми боролися і продовжуємо виборювати гідне майбутнє для своїх дітей, пам’ятаючи про подвиги героїв.

Читайте також 

Ті події поділили моє життя на «до» і «після», - майданівець Віталій Дерех
 

Відео дня

Про Майдан не забуду ніколи, - медсестра Олеся Жуковська, яку снайпер поранив у шию

 

Майданівські і післямайданівські події, — додає він,— показали, що в нашій країні багато таких громадян, не байдужих до долі Батьківщини.

  — Я радію з того, що в Україні є багато мужніх, мудрих і відважних людей, які готові будувати нашу державу — це волонтери, військові, бізнесмени, чесні політики, журналісти, митціі — каже він.— Я б назвав їх одним словом — майданівці. Тому і вірю в нашу перемогу і в сильну Українську Державу.

  У тогочасних подіях, за його словами, не було нічого такого, про що не розказував би дітям. На його думку, навпаки, нащадкам треба розказувати все.


  — Дітям все треба розказувати, як було, — додає пан Ковалик. — Нічого не перекручувати, нічого не приховувати. Ми маємо бути з ними максимально відвертими. Тільки так вони зможуть дати справедливу оцінку тим подіям і будуть ними надихатись.

Читайте також 

Василь Лабайчук: «Ми вийшли проти влади Януковича, а не за європейські цінності»
 

Автомайданівець Ігор Василів: "Ми готові були помирати за країну..."

Лілія Мусіхіна: "Наші вороги префарбувались і назвались братами"

Богдан Брич: "Вийшов на Майдан і ще раз вийду, якщо буде треба"

Тернопільська лікарка Леся Копач: "Вбивць Майдану не покарали!"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up