Позитив на злобу дня: як живуть студенти в гуртожитку під час карантину. ФОТОРЕПОРТАЖ

Позитив на злобу дня: як живуть студенти в гуртожитку під час карантину. ФОТОРЕПОРТАЖ
  • Якщо ви думаєте, що життя студента в гуртожитку ─  це суцільні розваги, гуляння до ночі, нічні клуби і тотальна нестача грошей, то ви праві тільки в останньому. Можливо, для деяких студентів підходять всі перелічені пункти, проте не для мене та моїх однокімнатників.
  • В цій статті я, як журналіст і студент одночасно, постараюся показати вам, як живуть студенти в одному з тернопільських гуртожитків під час карантину. Обіцяю гарний настрій. 

Карантин ─ не привід їхати додому

Звісно, що абсолютна більшість студентів, які проживають в гуртожитках, на час карантину поїхали додому, проте були і такі, для кого домом став сам гуртожиток. Там де живу я, з 600 жителів залишилося всього 60. У більшості з них тут, у Тернополі, залишилася робота, яку вони не можуть покинути, а деякі просто не хочуть їхати додому, тому що їм цікавіше бути тут.

Студенти ─ це люди, які шукають позитив у всьому. Отож, навіть залишаючись в гуртожитку, вони знайдуть, чим себе зайняти

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Новий привід для підкорення кулінарних вершин

До карантину моїм максимумом в приготуванні страв була гречка з сосисками. І я не применшую своєї кулінарної майстерності. Одного разу я варив суп, але з допомогою сусідки по блоку, тому не рахую це до своїх кулінарних звершень.

До речі, живемо ми за блочною системою,  на поверсі є два крила з переходом,  на кожному крилі є три блоки, і в кожному з них чотири кімнати, на які відведено один спільний душ, два умивальники та туалет, проте до таких зручностей я звик швидко.

За тиждень карантину ми з однокімнатниками приготували: манку на молоці, рис з дуже смачним гарніром до нього, цибулеві кільця, а в планах навіть дістати з холодильника качку, яка в замерзлому стані лежить там уже три місяці. Хтось скаже, що такі страви приготувати може навіть дитина, проте для мене це кулінарні шедеври і не менше.

За тиждень у нас з'явилися продукти, яких ніколи до того не було в кімнаті, наприклад, борошно, манка, вершки, а також різноманітні приправи.

«Чайна» кімната

Через те, що робота в мене та однокімнатників фактично дистанційна, а навчання відмінили через карантин, у нас з'явилося дуже багато вільного часу. Хтось більш розважливий витратив би свій вільний час на самовдосконалення, проте не студенти, принаймні не студенти на кшталт нас.

Наш ранок починається по-різному. У будній день - це восьма година, оскільки потрібно працювати. І в перервах між роботою ми готуємо їсти. А в обід ходимо в супермаркет. Оскільки навіть до карантину на двір ми виходили лише за потребою, похід в супермаркет сприймається, як звичайна прогулянка. Інколи ми придумуємо що потрібно купити вже в самому супермаркеті.

Нашу кімнату можна назвати дуже «багатою», оскільки в нас є чимало різних видів чаю. Все через те, що купуємо ми чай і з приводу, і без приводу. Приїхали з дому ─ привезли чай, пішли в супермаркет ─ купили чай, нема що робити ─ ідемо купувати чай. При тому, що каву ми п'ємо в рази частіше.

Одного разу однокімнатник пішов купувати каву, але в нього не вистачило грошей на більш-менш смачну і він купив чай.

Вечір ─ час зайнятися собою

Час після 18 години проводимо з максимальною користю. Готування їжі, прибирання кімнати, яке тепер ми робимо ледь не щодня, а також нововведення - віджимання від підлоги. Оскільки тренажерні зали всі на карантині, тепер ми змушені тримати себе в формі вдома.

Напишіть в коментарях, чи цікавий вам такий формат статті, а також чи хотіли би ви продовження.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up