Хек під помідоровим соусом, який готують у готельно-ресторанному комплексі „Камелот”, — вдалий варіант для тих, хто любить смачно поїсти, але дотримується посту.
{photo_gallery id=2361|}
Ця риба плаває у багатьох водоймах нашої планети, у тому числі й у Середземному морі. Тож в Італії не цураються готувати з неї смачні і поживні страви. Тож шеф-кухар Джорджіо Чіані, беручи до уваги час посту, пропонує приготувати хек по-італійськи.
Помідоровий соус для страви, яку чоловік збирається готувати, він також робить сам. Соус, як мені вдалося переконатися, виходить смачним і пахучим. Але яким прянощам він завдячує своїм неймовірним смаком — залишається загадкою. Джорджіо лише хитро посміхається — мовляв, нічого не скажу.
Запанірувавши філе хека у борошні, чоловік кладе шматочки риби у нагріту оливкову олію.
— Я все готую тільки на оливковій олії, — каже Джорджіо, показуючи на пляшку з жовто-зеленкуватою рідиною. — Ця олія ідеально підходить для смаження у ній овочів, риби та м’яса. Смажити на оливковій олії набагато безпечніше, ніж на соняшниковій або будь-якій іншій, бо оливкова олія при термічній обробці не виробляє канцерогенів, які шкодять нашому організму.
Обсмаживши рибу, кухар вливає до неї помідоровий соус власного приготування і підкручує вогонь під сковородою.
— Соус має трохи википіти, і стати густішим, — пояснює співрозмовник. — Він повинен набути консистенції крему.
Обережно перевернувши шматочки хека на інший бік, Джорджіо додає спеції, згодом — оливки і каперси (нерозкриті квіткові бруньки вічнозеленого чагарника Capparis spinosa використовують у їжу солені чи мариновані — прим. ред.).
Весь процес приготування хека забирає не більше 10 хвилин. Тож за мить я уже насолоджуюся неймовірно соковитою рибкою, политою пікантним крем-соусом.
До речі, вартість страви — 40 грн.
Скільки чого треба:
150 г філе хека, 20 мл білого вина, 20 г оливок, 5 г каперсів, 100 г помідорового соусу, спеції, 1 зуб. часнику.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер