Меню для пікніка: які смачні страви приготувати на мангалі і що взяти з собою на природу

Меню для пікніка: які смачні страви приготувати на мангалі і що взяти з собою на природу
  • Пікнік на природі – це завжди весело і смачно.
  • Що приготувати вдома на пікнік, а що можна зробити на місці — читайте в матеріалі.

Рецепти страв для пікніка, які ми хочемо вам запропонувати, допоможуть відповісти на це питання, повідомляє Радіо MAXIMUM.

Рецепт картоплі з грибами, у фользі на мангалі

Продукти:

  • Картопля 4 шт
  • Гриби печериці 4 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Часник 3 зубчики
  • Лавровий лист за смаком
  • Зелень
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Як приготувати:

Чистимо картоплю і ріжемо її півкругами. Розрізаємо печериці навпіл і нарізаємо пластинками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Подрібнюємо часник. Фольгу розподіляємо по всій площі решітки, попередньо склавши її в 2 шари. Не забуваємо, що зверху картоплю з грибами треба буде також накрити фольгою, тому відміряє ще шматок фольги, який також складаємо в 2 шари. Розкладаємо інгредієнти на фольгу. Спершу кладемо картоплю, солимо і перчимо, додаємо трохи подрібненого лаврового листа. Потім розподіляємо цибулю. Далі печериці. Солимо, перчимо, посипаємо подрібненим часником. Зверху інгредієнти накриваємо двома шарами фольги. Фольгу загортаємо, як краї пирога, щоб не виходила пара. Смажимо на вугіллі по 10 хвилин з кожного боку. Після зняття з мангала залишаємо ще на 5-7 хвилин на столі, не відкриваючи фольгу.

Рецепт лавашу з сиром і зеленню, запечений на мангалі

Продукти:

  • Лаваш тонкий 3 шт
  • Сир твердий 200 г
  • Зелень петрушки (або кропу) 1 пучок
  • Часник молодий 5-6 шт.

Як приготувати:

Вимити молодий часник і зелень петрушки (або кропу). Дрібно нарізати. Змішати сир із зеленню. Лист лаваша розрізати навпіл, викласти начинку, згорнути лаваш з начинкою конвертиком. Вугілля прогоріло, жар помірний: викласти лаваш з сиром на решітку і запікати лаваш на мангалі з двох сторін до рум'яної скоринки. Лаваш з сиром і зеленню, запечений на мангалі, готовий. Подавати закуску гарячою.

Рецепт скумбрії, запеченої на мангалі

Продукти:

  • Скумбрія заморожена 20 шт
  • Майонез 400 грам
  • Соєвий соус 3-4 ст.л.
  • Спеції до риби 1 упаковка
  • Суміш свіжомелених перців за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати:

Скумбрію необхідно розморозити. Потім почистіть – відріжте голову, випатрайте нутрощі і відокремте філе від хребта. Отримані філе вимийте. Зробіть маринад з майонезу і всіх спецій. Маринадом змастити з двох сторін кожне філе скумбрії. Залиште рибу маринуватися мінімум на 1 годину. За цей час розведіть багаття. Покладіть дрова в мангал і дайте їм прогоріти до утворення вугілля. Філе покладіть на решітку, яку відправте на мангал. Смажте скумбрію, час від часу перевертаючи. Час смаження риби залежить від температури вугілля, орієнтовно 15-20 хвилин. Коли рибка будить золотистого кольору, можна подавати.

Рецепт салату з баклажанів, помідорів та перцю

Продукти:

  • Баклажан 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля біла 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Петрушка кілька гілочок
  • Оцет білий винний 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія ​​3-4 ст.л.

Як приготувати:

Підготуйте всі необхідні продукти для салату з баклажанів, помідорів, перцю і цибулі. Овочі потрібно помити, обсушити, цибулю очистити. Баклажан наріжте кружечками, трохи посоліть, щоб позбутися гіркоти. Обсмажте баклажани в невеликій кількості рослинної олії з обох сторін до готовності. Готові баклажани потрібно викласти на паперові рушники. Половину цибулини і половину перцю наріжте. Обсмажте на олії до м'якості. Другу половину перцю і цибулі наріжте і залиште сирими. Складіть в глибокий посуд обсмажені баклажани, цибулю, перець. Додайте сирі перець і цибулю. Наріжте помідори скибочками. Нарубайте крупно зелень. Додайте помідори і зелень в салат. Посоліть і поперчіть, заправте білим винним оцтом. Перемішайте салат і дайте йому кілька хвилин промаринуватися соком помідор і оцтом.

Рецепт домашнього лимонаду

Продукти:

  • Лимон 2 шт.
  • Вода 1,5-2 літра
  • Цукор 60-80 г

Як приготувати:

Підготувати продукти для приготування домашнього лимонаду. Лимон ретельно вимити, обдати окропом, зняти теркою цедру. Вичавити з лимона сік. Закип'ятити воду, додати цукор, перемішати, щоб цукор розчинився. Додати лимонну цедру. Довести до кипіння, зняти з вогню і остудити. Потім влити лимонний сік. Процідити. Домашній лимонад готовий! Готовий домашній лимонад можна зберігати в закритому посуді в холодильнику.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Бодя Олегович

    Сама краща риба , то є м'ясо!! Бажано говьядина))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Готуємо з полуниці: салат, пиріг і лимонад 08:02 Сьогодні, 28 травня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити 21:01 У селі Смиківці сталася аварія: є потерпілі 20:02 У яких випадках можуть припинити пільги на комуналку: роз'яснення ПФУ Від читача 11:05 В «Армії відновлення» на Тернопільщині - більше двох сотень безробітних 19:00 Куди віддати непотрібний одяг у Тернополі: ми зібрали перелік адрес, де його приймають для потребуючих 18:00 Новий ресторан будують на «Циганці»: фото дня photo_camera 17:00 Тернопільська «Нива» вдома приймала «Металург»: чи допомогли рідні стіни 16:05 Пам'ятник загиблим воїнам Чортківської громади проєктуватиме відомий львівський архітектор 15:05 Укрзалізниця запроваджує новий графік руху поїздів на літній сезон — які потяги йтимуть через Тернопільщину 14:07 Картини художника з Тернопільщини Олега Шупляка вдруге прикрасили монети НБУ 13:01 У Тернополі навчатимуть, як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів 12:10 У Тернополі молилися за Віталія Дереха: рідні та друзі вшанували пам'ять журналіста і Воїна photo_camera 11:01 Акваторію Тернопільського ставу готують до купального сезону 10:02 Майже пів року вважали зниклим безвісти: на щиті повертається у Ланівці Герой Артур Романюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up