Рецепти страв для пікніка, які ми хочемо вам запропонувати, допоможуть відповісти на це питання, повідомляє Радіо MAXIMUM.
Продукти:
Як приготувати:
Чистимо картоплю і ріжемо її півкругами. Розрізаємо печериці навпіл і нарізаємо пластинками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Подрібнюємо часник. Фольгу розподіляємо по всій площі решітки, попередньо склавши її в 2 шари. Не забуваємо, що зверху картоплю з грибами треба буде також накрити фольгою, тому відміряє ще шматок фольги, який також складаємо в 2 шари. Розкладаємо інгредієнти на фольгу. Спершу кладемо картоплю, солимо і перчимо, додаємо трохи подрібненого лаврового листа. Потім розподіляємо цибулю. Далі печериці. Солимо, перчимо, посипаємо подрібненим часником. Зверху інгредієнти накриваємо двома шарами фольги. Фольгу загортаємо, як краї пирога, щоб не виходила пара. Смажимо на вугіллі по 10 хвилин з кожного боку. Після зняття з мангала залишаємо ще на 5-7 хвилин на столі, не відкриваючи фольгу.
Продукти:
Як приготувати:
Вимити молодий часник і зелень петрушки (або кропу). Дрібно нарізати. Змішати сир із зеленню. Лист лаваша розрізати навпіл, викласти начинку, згорнути лаваш з начинкою конвертиком. Вугілля прогоріло, жар помірний: викласти лаваш з сиром на решітку і запікати лаваш на мангалі з двох сторін до рум'яної скоринки. Лаваш з сиром і зеленню, запечений на мангалі, готовий. Подавати закуску гарячою.
Продукти:
Як приготувати:
Скумбрію необхідно розморозити. Потім почистіть – відріжте голову, випатрайте нутрощі і відокремте філе від хребта. Отримані філе вимийте. Зробіть маринад з майонезу і всіх спецій. Маринадом змастити з двох сторін кожне філе скумбрії. Залиште рибу маринуватися мінімум на 1 годину. За цей час розведіть багаття. Покладіть дрова в мангал і дайте їм прогоріти до утворення вугілля. Філе покладіть на решітку, яку відправте на мангал. Смажте скумбрію, час від часу перевертаючи. Час смаження риби залежить від температури вугілля, орієнтовно 15-20 хвилин. Коли рибка будить золотистого кольору, можна подавати.
Продукти:
Як приготувати:
Підготуйте всі необхідні продукти для салату з баклажанів, помідорів, перцю і цибулі. Овочі потрібно помити, обсушити, цибулю очистити. Баклажан наріжте кружечками, трохи посоліть, щоб позбутися гіркоти. Обсмажте баклажани в невеликій кількості рослинної олії з обох сторін до готовності. Готові баклажани потрібно викласти на паперові рушники. Половину цибулини і половину перцю наріжте. Обсмажте на олії до м'якості. Другу половину перцю і цибулі наріжте і залиште сирими. Складіть в глибокий посуд обсмажені баклажани, цибулю, перець. Додайте сирі перець і цибулю. Наріжте помідори скибочками. Нарубайте крупно зелень. Додайте помідори і зелень в салат. Посоліть і поперчіть, заправте білим винним оцтом. Перемішайте салат і дайте йому кілька хвилин промаринуватися соком помідор і оцтом.
Продукти:
Як приготувати:
Підготувати продукти для приготування домашнього лимонаду. Лимон ретельно вимити, обдати окропом, зняти теркою цедру. Вичавити з лимона сік. Закип'ятити воду, додати цукор, перемішати, щоб цукор розчинився. Додати лимонну цедру. Довести до кипіння, зняти з вогню і остудити. Потім влити лимонний сік. Процідити. Домашній лимонад готовий! Готовий домашній лимонад можна зберігати в закритому посуді в холодильнику.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер