Усі хто полюбляє випічку з листкового тіста(більше відомого під назвою слойоного) знають, що його дуже важко приготувати, адже таке тісто потрібно розкатувати дуже багато разів.
Звісно, завжди є можливість купити готове листкове тісто в магазині, однак ніколи не можна бути на 100% впевненим, що таке тісто якісне, та не містить ніяких домішок. Саме тому, багато господинь надають перевагу не купленому, а власноруч приготованому листковому тісту.
Для всіх прихильників солодких листкових смаколиків, ми пропонуємо рецепт дуже простого листкового дріжджового тіста для круасанів.
Перевага цієї випічки в тому, що вона довго залишається свіжою. Спечені, а потім охолоджені круасани можна акуратно скласти в кульок і заморозити. При потребі, розморозити при кімнатній температурі на решітці – вони будуть мов щойно спечені.
А начинку можна використовувати будь-яку на ваш смак: свіжі ягоди, варення, солодкий сир, шоколад, згущене молоко, чи навіть горіхове масло, пише jisty.com.ua.
50 г пресованих дріжджів
200 г молока
200 г маргарину
1 яйце
1 ст. ложка цукру
3 скл. борошна
ванілін.
ПРИГОТУВАННЯ
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер